Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

‘Razprodaja’ v Rogaški Slatini se nadaljuje: Mijić v Celje, Thalisson v Olimpijo


Prestopi nogometašev, ki so v minuli sezoni Rogaško popeljali do zgodovinskega pokalnega naslova in obstanka v prvi ligi, si vrstijo drug za drugim. Za to je seveda kriv izpad Slatinčanov za zeleno mizo, ki je poskrbel, da so njihovi igralci, ki so odigrali izjemen drugi del sezone, postali prosti in hkrati velike tarče na nogometnem tržišču.

Novega delodajalca so tako že našli Alen Korošec, Patrik Mijić, Luka Kambič, Thalisson in Ajdin Mulalić.

Thalisson se seli v ljubljansko Olimpijo

Brazilskega vezista Thalissona so v zmajevem gnezdu že predstavili kot uradno okrepitev, 25-letnik bo namreč Olimpijo zastopal vsaj do poletja 2027.

“Prestop v NK Olimpija je zame izjemna priložnost za nadaljnji razvoj. To je klub z bogato zgodovino, močno ekipo in strastnimi navijači, kar mi predstavlja velik izziv in hkrati tudi motivacijo. Veselim se sodelovanja z novimi soigralci ter strokovnim štabom. Prepričan sem, da bomo s trdim delom, predanostjo in vztrajnostjo lahko dosegli velike cilje. Navijačem pa obljubljam, da bom na igrišču vedno dal vse od sebe in se boril za zeleno-beli dres,” je za uradno klubsko spletno stran ob prihodu v slovensko prestolnico povedal 25-letni Brazilec.

Thalisson je v preteklosti igral za brazilski Legiao-DF ter hrvaški NK Sloboda Varaždin. Zadnja tri leta je bil član Rogaške, kjer je v pretekli sezoni tudi prvič okusil igranje med slovensko elito. Za črno-bele je odigral 89 tekem, šestkrat pa se je vpisal med strelce, med drugim tudi v podaljšku finala pokalnega tekmovanja.

Patrik Mijić pred celjskimi vrati

Pri aktualnih prvakih je že vse nared za napadalca Patrika Mijića, ki je po prihodu v Rogaško Slatino močno opozoril nase. Hrvat se bo Celjanom pridružil v Kranjski Gori, kjer se pripravljajo na novo sezono, ki se bo začela z evropsko preizkušnjo v Estoniji.

Žan Flis in Patrik Mijić. (Foto: David Valant)

Mijić je v spomladanskem delu sezone za Rogaško zbral 21 nastopov, ob tem pa tudi kar 14 zadetkov. Hrvaški napadalec je že maja razkril, da je postal prost igralec, kar se je zdaj potrdilo kot resnica.

“Jasno, želim oditi v klub, kjer bom igral in še naprej zabijal ter si tako naredil novo odskočno desko za kariero. Lepo je slišati pohvale Damirja Krznarja (op. p. trener Celja) in videti zanimanje klubov, to pomeni, da nekaj delam dobro in moram tako nadaljevati,” je še tedaj za Sportske novosti dodal Mijić.

Preberite še:

Rogaška do zgodovinske zmage v finalu pokalnega tekmovanja

Kambič in Mulalić odslej za Domžale

Tudi Luka Kambič in Ajdin Mulalić sta si že uspela najti nov klub, oba sta okrepila prvoligaša iz Domžal. Desni bočni branilec je podpisal pogodbo do leta 2026, vratar Mulalić pa do leta 2027.

Ajdin Mulalić in Luka Kambič. (Foto: David Valant)

“Počutim se odlično in vesel sem, da ostajam v prvi ligi. Priložnost za sodelovanje z Domžalami si štejem v veliko čast, saj gre za velik in uspešen klub, z bogato zgodovino v slovenskem nogometu. Cilji so, da zberem čim več minut, da s svojo igro pomagam ekipi do dobrih rezultatov in da se na koncu sezone uvrstimo v evropska tekmovanja,” je dejal Kambič.

Njegov prestop je komentiral tudi direktor domžalske zasedbe, Matej Oražem, ki je potrdil, da je 25-letnik moštvo okrepil kot prost igralec.

“Položaj desnega bočnega branilca je bil najbolj podhranjen v naši ekipi. Na tem položaju smo si želeli zanesljivega igralca in v drugi polovici sezone je Luka pokazal da je zrel in sposoben igrati na najvišjem nivoju v državi. Izkoristili smo dejstvo, da je zaradi izpada iz prvoligaškega tekmovanja pogodba Luke z njegovim prejšnjim klubom prenehala, ter tako Luka prihaja v NK Domžale kot prost igralec. Pričakujemo, da bomo s tem prihodom to igralno mesto stabilizirali,” je povedal Oražem.

Mulalić je bil v spomladanskem delu zadnje sezone eden najboljših vratarjev v slovenski prvi ligi. V vratih Rogaške je na 21 tekmah prejel le 29 zadetkov.

”Počutim se izjemno, saj se vračam domov in znova sem v klubu, kjer mi je bilo najlepše. Vsi fantje so me zelo dobro sprejeli, z večino se tako ali tako poznamo že kar dober čas, zato sem še toliko bolj vesel povratka. Cilji v Domžalah morajo biti vsako leto isti, saj gre za velik klub z bogato tradicijo in vsekakor si želimo vrha in preboja v Evropo,” je dejal Mulalić.