Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Policisti pri Rogaški Slatini lovili tihotapca migrantov


Policisti Policijske postaje Rogaška Slatina so sinoči nekaj čez 20 uro na območju Rogaške Slatine ustavljali voznika osebnega vozila hrvaških registrskih oznak.

Kot so sporočili s Policijske uprave Celje, voznik ni upošteval znakov policistov za ustavljanje in je s pospešeno hitrostjo odpeljal. V Spodnjem Gabrniku je ustavil in pobegnil iz vozila.

V vozilu je prevažal dva državljana Turčije in štiri državljane Iraka, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo.

Voznika, državljana Črne gore, so policisti izsledili in mu odvzeli prostost. V nadaljevanju ga bodo kazensko ovadili. Vseh šest tujcev je zaprosilo za mednarodno zaščito.

Na Kozjansko-Obsoteljskem ujeli še več Turkov

V minulih tednih smo poročali o več primerih tihotapstva ljudi v Slovenijo in Evropsko unijo: predvsem je šlo za Turke, ki so jih k nam nezakonito pripeljali Srbi, prestregli pa so jih naši policisti v Podplatu.

Tudi tokrat je bilo tako. Prejšnji teden so policisti najprej ustavili vozilo hrvaških registrskih oznak in pri tem ugotovili, da je voznica v vozilu prevažala 5 državljanov Turčije, ki so nezakonito prečkali državno mejo. Voznico so zaradi suma storitve kaznivega dejanja pridržali in jo kasneje privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je za njo odredil pripor. Ilegalni migranti so v postopki podali namero za mednarodno zaščito in so bili nameščeni v azilni dom.

Enaka zgodba se je ponovila naslednji dan, ko je bil ustavljen voznik, ki je prevažal sedem državljanov Turčije.

Policisti so v preteklem tednu prijeli še 7 državljanov Turčije in 18 državljanov Sirije, ki so nezakonito prečkali državno mejo na območju Rogatca. Vsi so podali namero za mednarodno zaščito.

Letos je število Turkov med nezakonitimi prestopniki državne meje silovito poraslo. Lani jih je bilo na vsem ozemlju Slovenije prestreženih 403, v prvih štirih mesecih letošnjega leta pa skupaj že kar 1.129. Med prestreženimi ilegalci je sicer še vedno največ državljanov Sirije, Afganistana in Maroka.

Preberite današnje poročilo Policijske uprave Celje

Preberite tudi:

Pivo Haler: popolna osvežitev za vaš poletni piknik in vsakdan