Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Olimpijsko baklo navdušeno sprejeli še v Bistrici ob Sotli in Šmarju pri Jelšah (foto, video)


Po tem, ko je slovenska olimpijska bakla Kozjansko in Obsotelje obiskala že konec maja, se je zdaj vrnila v dve občini, kateri je ob prvem obisku zaobšla. Danes so jo sprejeli v občinah Bistrica ob Sotli in Šmarje pri Jelšah.

Najprej je prispela v drugo najmanjšo kozjansko-obsoteljsko občino, kjer so jo sprejeli pevci šolskega pevskega zbora s pesmijo Zemlja pleše. Nekaj vzpodbudnih besed za slovenske športnike na olimpijskih igrah je izrekel ravnatelj Bogomir Marčinkovič, nato pa še župan Franjo Debelak, ki je v spremstvu dveh osnovnošolskih otrok odtekel prvi krog po igrišču ter plamenico predal športnemu društvu.

Vir foto: OŠ Bistrica ob Sotli

Medtem so v ozadju odmevali glasni vzkliki in aplavzi otrok, ki so mahali z lastnoročno izdelanimi zastavicami, na katere so narisali motiv slovenske zastave. Za tretjo predajo je nato poskrbela še paralimpijka v sedeči odbojki Lena Gabršček, ki je v svojem kratkem govoru poudarila pomen športa.

Vir foto: https://pariz2024.olympic.si

 

Vir foto: https://pariz2024.olympic.si

Iz Bistrice ob Sotli do Šmarja pri Jelšah …

144. občina, ki jo je obiskala slovenska olimpijska bakla, je Šmarje pri Jelšah. Osrednje dogajanje je potekalo na nogometnem stadionu, ki ga je napolnila množica občanov vseh starosti.

Zbrani so tekačem, ki so jo prinesli na zelenico, namenili močan šmarski aplavz, temu pa je sledil prvi častni krog, ki ga je s plamenico opravil Jože Čuješ in jo predal kolesarjema. Ta sta plamenico ponesla do Doma upokojencev, kjer je sledilo fotografiranje in prevzem bakle s strani najmlajših, ki so baklo ponesli do vrtca in jo predali konjenikom.

Vir foto: https://pariz2024.olympic.si

Konjeniško društvo Šmarje je nato poskrbelo, da se je plamenica vrnila nazaj na stadion in jo predali v roke članov ostalih klubov in društev. Pretekli so kar dvajset krogov. Šmarski otroci so vse tekače ves čas spodbujali z zastavicami I Feel Slovenia, medtem ko so poslušali nagovor olimpijca in ambasadorja slovenske bakle Janija Klemenčiča.

Pred zaključkom prireditve sta za zadnji, zaključni krog poskrbeli še olimpijka Gloria Kotnik in paralimpijka Lena Gabršček.

Oglejte si video utrinke slovenske olimpijske bakle v Šmarju pri Jelšah:

Ter še fotogalerijo: