Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Obisk Stolpa Kristal v Rogaški nad pričakovanji


V prvih desetih dneh od otvoritve razglednega Stolpa Kristal, ki se 106 metrov visoko dviguje nad Rogaško Slatino, ga je obiskalo že 5.802 obiskovalcev. Največ minulo nedeljo, in sicer 1.306.

Ob otvoritvi stolpa je župan Branko Kidrič izrazil pričakovanje, da se bo letos nanj povzpelo 35 tisoč obiskovalcev. S tempom prvih desetih dni bodo to številko dosegli že do konca julija.

Stolp v Rogaški Slatini je atrakcija, ki zanima vso Slovenijo. Za občutek, članek o vzponu na Stolp Kristal, objavljenem na Kozjansko.info dan pred otvoritvijo, je do sedaj prebralo 12.506 ljudi, obisk pa dnevno narašča za nekaj sto obiskovalcev.

Nekaj manj, a še vseeno močno nad pričakovanji, je od 23. maja do danes Stolp Kristal tudi fizično obiskalo. Obiskovalcev v prvih desetih dneh je bilo v povprečju več kot 580 dnevno. Računica, ki jo je župan predstavil na srečanju z novinarji pred otvoritvijo, in ki naj bi vložek v stolp povrnila v sedmih letih (brez upoštevanja obratovalnih stroškov) je povprečje 180 dnevnih obiskovalcev.

Sicer je naval prve dni po otvoritvi takšne atrakcije, za pričakovati in obisk se bo sčasoma zagotovo nekoliko znižal. A prvi dnevi obratovanja še vedno kažejo, da bo na letni ravni močno presegal pričakovanih 65 tisoč obiskovalcev.

Takšna je bila vrsta za obisk stolpa ob uradni otvoritvi, 23. maja, ko je bil vzpon nanj brezplačen (foto: Egon Horvat)

Občina Rogaška Slatina in Javni zavod za turizem in kulturo zadovoljna ugotavljata, da obiskovalci zapuščajo novo destinacijsko atrakcijo s pozitivnimi vtisi in napovedjo vrnitve na lokacijo.

Knjiga vtisov izkazuje posebno zadovoljstvo nad ponujenim VR doživetjem, gostoljubnostjo najemnika kavarne in atmosfero celotnega prostora.

“Zadovoljni ugotavljamo, da je prometna in komunalna ureditev v okolici Stolpa Kristal ustrezno načrtovana, prav tako pa tudi kadrovska zasedenost v zavodu zadošča za nemoten sprejem obiskovalcev,” so zapisali na Občini Rogaška Slatina in veselo dodali:  “Nasvidenje na Stolpu Kristal!”

Stolp Kristal je odprt vsak dan med 10. in 20. uro, v zimskem času bo odprt do 18. ure.

Cena vzpona na stolp je 10 €, oziroma 8 € za dijake, študente in skupine, za otroke brezplačno. Stolp lahko naenkrat obišče 150 obiskovalcev.

Oglejte si fotogalerijo našega vzpona na stolp dan pred uradno otvoritvijo:

Pivo Haler: popolna osvežitev za vaš poletni piknik in vsakdan