Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Matej Tonin: Imamo vlado prepovedi, birokracije in novih davkov, zato je zmaga desne sredine nujna

Nova Slovenija je v nedeljo v Ribnici pripravila Evropski tabor, na katerem so se zbrali člani in podporniki te stranke. Osrednja tema so bile bližnje volitve v Evropski parlament in notranjepolitične razmere v Sloveniji.

Zbrane je nagovoril predsednik NSi in nosilec liste kandidatov za evropske volitve mag. Matej Tonin. Uvodoma je čestital ljudem za potrpežljivost za vse, kar se dogaja v Sloveniji pod vlado Roberta Goloba, gospodarstvu pa za vztrajnost, da kljub temu dosega rezultate. Trenutno vlado je poimenoval kot vlado prepovedi, birokracije in novih davkov. Pozval je Roberta Goloba, naj gre na teren, med ljudi, da bo videl resnično sliko.

Poudaril je prizadevanja NSi, da bi preprečili vsaj del škodljivih ukrepov te vlade in omenil zavzemanje Nove Slovenije za razumen zeleni prehod, ki ne bo poslabšal življenja ljudi in ogrozil gospodarstva. Spomnil je na uspešno akcijo Drv ne damo, s katero je NSi z veliko podporo javnosti uspela ustaviti to norost. Zahvalil se je za vse podpise pod peticijo, brez katerih bi že julija prepovedali kurjenje z drvmi.

Dodal je, da si Slovenija še enega mandata leve vlade ne more privoščiti. Ena od rešitev so po njegovih besedah tudi predčasne volitve in spremembe, ki morajo temu slediti. Zagotovil je, da bo NSi del teh sprememb in da ljudje lahko na to računajo.

Evropski tabor NSi v Ribnici
Kdor prihaja k nam, se mora prilagoditi našim običajem in naši kulturi

Del svojega nastopa, ki ga je Matej Tonin namenil evropskim volitvam, je začel s citatom očeta Evropske unije, Roberta Schumanna: Evropa bo krščanska, ali pa je ne bo. Poudaril je, da je krščanska Evropa tolerantna in spoštuje človekove pravice. Imamo pa njeni prebivalke in prebivalci pravico, da živimo v skladu z vrednotami, na katerih je zrasla EU, pa tudi da se zanje borimo. “Kdor prihaja k nam, se mora prilagoditi našim običajem in naši kulturi. V svoji lastni hiši se ne smemo počutiti tujci,” je poudaril.

Tonin rešitev migrantske krize vidi v tako imenovanem avstralskem modelu, po katerem bi že zunaj meja EU preverjali status migrantov, preden bi jih spustili v Unijo. Vsem, ki želijo vstopiti na nezakonit način sporoča: “Če prideš na nelegalen način, te vrnemo, od koder si prišel.” Od zakonitih prišlekov po njegovih besedah pričakujemo, da bodo soustvarjali našo skupnost, ne bomo pa dovolili, da bi jo izkoriščali.

Enega velikih problemov v EU vidi tudi v Zelenem prehodu, ki se ga je Evropa lotila brezglavo in brez prave strategije. Opozarja, da izpustov ne bomo zmanjšali s parolami, ampak s pravim pristopom, ki ne bo Evrope ogrozil, ampak jo naredil boljšo in močnejšo. V Sloveniji je to po njegovih besedah jedrska energija in hidroenergija, nikakor pa ne Golobovi sončni paneli.

Matej Tonin: Najboljši odgovor na vse manipulacije je, da gremo na volitve in oddamo svoj glas

Velik poudarek Matej Tonin daje gospodarski politiki EU in opozarja, da bo Evropa močna toliko, kot bo močno njeno gospodarstvo. Samo tako bo tudi globalni igralec v tekmi, kjer zdaj prevladujejo ZDA, Kitajska in Rusija. Zelo pomembna je tudi oskrba s hrano, zato mora evropski in slovenski kmet preživeti. Golobova vlada je pri tem slovenske kmete spet prevarala. Obljubila je odpravo obdavčitve OMD, vendar tega ukrepa zaenkrat še ni v predloženem prvem paketu davčnih reform.

Ekipa kandidatov NSi na letošnjih volitvah v Evropski parlament

Opozoril je, da bomo v tednu pred volitvami priča številnim manipulacijam in poskusom, s katerim bodo na levi skušali preprečiti zmago desne sredine, ki je po njegovem zelo pomembna za prihodnje dogajanje na domačem političnem prizorišču. Dodal je, da je vsaj en mandat NSi ključen za zmago desne sredine in poudaril: “Najboljši odgovor na vse manipulacije je, da gremo na volitve in oddamo svoj glas” Zaključil je s pozivom: “Naredimo vse, da se bo 9. junija desna sredina veselila zmage!”

*Naročena novica, naročnik stranka NSi

Preberite še:

Janez Cigler Kralj v Šmarju: Odločamo se med Evropo kot lubenico in Evropo razuma