Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Janez Cigler Kralj v Šmarju: Odločamo se med Evropo kot lubenico in Evropo razuma

Lubenica je navzven zelena, znotraj pa rdeča – in takšna Evropa prinaša napihnjeni zeleni aktivizem, ki se odraža v stiskanju kmetov, demoniziranju mesojedstva, letalskih prevozov in ogrevanju na drva, odvzemu živine in v podobnih zelo konkretnih ukrepih.

Zato bodo prihajajoče volitve v Evropski parlament prelomne. Ali bomo šli po tej zeleno-rdeči poti, ali pa bo v Evropi prevladal razum, mir, zmernost, krščanske vrednote. In glas za kandidate Nove Slovenije na prihajajočih volitvah v Evropski parlament je zagotovilo za slednje, je v petek pred zbranimi v gostišču Krpan v Šmarju pri Jelšah poudaril poslanec NSi in kandidat za evropskega poslanca, Janez Cigler Kralj. 

Šmarje sta ob Cigler Kralju obiskali še kandidatki za evropske poslanke Ljudmila Novak in domačinka s Kozjansko-Obsoteljskega, Katja Berk Bevc, predsednica Mlade Slovenije – glas mladih za krščanske vrednote.

Srečanje z volivci v Šmarju so začeli s slovensko in evropsko himno. Po predstavitvi kandidatov za evropske poslance in pozdravu gostom je zbrane nagovoril gostitelj, predsednik lokalnega odbora NSi, Branko Golež. Poudaril je, da je namen srečanja predstavitev kandidatov NSi in njihovega programa ter želja, da se volitev udeležimo v čim večjem številu.

Te evropske volitve bodo namreč prelomne, je zatrdil poslanec NSi Janez Cigler Kralj. “Ekipa, ki bo izvoljena, bo odločala o poti Evrope; ali bo prihodnost lubenična (to je od zunaj zelena, znotraj pa rdeča) ali pa bodo prevladali prevladal razum, mir, zmernost, krščanske vrednote.”

Kot je dejal, je v Evropi trenutno veliko napihnjenega aktivizma in zablod. “Od njih imamo odvzem živine, demoniziranje mesojedstva, letalskih prevozov in ogrevanja na drva,” je naštel konkretne posledice tovrstne agende. Cigler Kralj je prepričan, da se v EU lahko naredi veliko dobrega, če se temu aktivizmu upremo. “To so ekstremizmi, medtem ko smo kristjani zavezani k zmernosti, mi moramo biti zgled zmernega zelenega prehoda,” je poudaril. Izpostavil je še zaton mednarodne moči Evrope: čeprav še vedno predstavljamo gospodarsko silo, po svetu plačujemo mnogo programov pomoči in prosperitete, Evropejcev nihče več ne posluša: zato se raje kot aktivizmu posvečajmo krepitvi miru v Ukrajini in na Bližnjem vzhodu.

In prav mir in blaginja, izmenjava idej, pretok blaga in ljudi kot je program Erazmus je tisto kar nam omogoča Evropska unija. A te stvari so nam preveč samoumevne, je pred zbranimi dejala predsednica Mlade Slovenije, Katja Berk Bevc, sicer doma iz Kozjega. “Če imamo mir, lahko razvijamo gospodarstvo. In potrebujemo konkurenčno Evropo, ki nam nudi pogoje, da lahko delamo, proizvajamo tu in ne na kitajskem.” In kaj lahko EU stori za mlade? “To, da ohranja mir in s tem omogoča, da razvijamo svoje talente,” je dejala.

Janez Cigler Kralj: “Kmete je treba zaščititi, iskati razumne poti. EU prispeva le 7 % k svetovnim izpustom. Zeleni prehod lahko izkoristimo za raziskave in razvoj. Slovenija ima za to vrhunske strokovnjake. In kmet ne sme biti sovražnik, temveč akter zelenega prehoda.”

Vse te izzive se da rešiti s sodelovanjem. “Držati moramo skupaj,” je dejala aktualna evropska poslanka NSi, Ljudmila Novak. “EU ima mnogo sovražnikov. Trudimo se biti varni in samozadostni. Pridobiti moramo Balkan, sicer ga bodo drugi. A pred 20 leti smo bili entuziasti, danes smo skeptiki. Pa vendar je NSi proevropska stranka. EU ni idealna, a je za nas najboljša,” je poudarila.

Štirikrat PROTI Golobovi vladi

Sporočilo NSi pred Evropskimi volitvami in pred referendumi je 4 × proti Golobovi vladi. Najprej z glasovanjem za kandidate NSi na volitvah v Evropski parlament. Nato pa proti evtanaziji in pomoči pri usmrtitvi, proti legalizaciji marihuane ter proti pridelavi, predelavi in prometu konoplje v medicinske namene (uporaba v medicinske namene je v Sloveniji že legalizirana).

“Ne bojmo se starosti. Preprečimo vdor kulture smrti. Bodimo za dostojno življenje in  varno starost, poskrbimo za domove za starejše,” je dejal Cigler Kralj, nekdanji minister za delo, družino in socialne zadeve, v mandatu katerega sta se začela graditi tudi domova za starejše v Kozjem in Rogatcu.

“Pomembno je strniti vrste in voliti NSi, ker je glas za Goloba stran vržen glas,” je še zatrdil.

Predsednik lokalnega odbora NSi Šmarje, Branko Golež, kandidatka Katja Berk Bevc, Janez Cigler Kralj, Ljudmila Novak in župan ter nekdanji poslanec NSi, Martin Mikolič

 

*Naročena vsebina, naročnik stranka NSi