Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kozjansko in Obsotelje potrebuje evroposlanko, ki razume naše kraje

Le še nekaj dni nas loči do volitev v Evropski parlament in na Kozjanskem ter v Obsotelju obstaja upanje, da bodo končno tudi naši kraji dobili svojega predstavnika v Bruslju.

Zaenkrat dobro kaže kandidatki Nove Slovenije Katji Berk Bevc, ki je lahko z malo sreče z 2. mesta liste izvoljena v Evropski parlament.

Katja Berk Bevc prihaja iz Lesičnega, drugo mesto na listi pa si je priborila z uspešnim vodenjem podmladka stranke, ki ga vodi od leta 2019. Je magistra tolmačenja slovenščine, angleščine in nemščine, delovne izkušnje pa je nabirala tako v Evropskem, kot tudi v nemškem in slovenskem parlamentu, kjer je trenutno zaposlena kot strokovna sodelavka za področja zdravstva, izobraževanja in družine.

Kandidatka na listi NSi iz Lesičnega, Katja Berk Bevc (foto: Boštjan Podlogar)
Kot druga na listi ima Katja realne možnosti za Bruselj

Drugo mesto na listi, v primeru da NSi osvoji dva evropska poslanca, za kandidatko s Kozjanskega pomeni dobre možnosti, da bo naše kraje lahko zastopala v Bruslju. V kratkem videu, ki si ga je na socialnem omrežju TikTok ogledalo že več tisoč ljudi, kandidatka o svojih koncih ponosno pove, da se lahko nekoč nepoznani in nerazviti kraji danes pohvalijo z razvito turistično ponudbo, kjer ljudje z veseljem preživljajo svoj prosti čas in dopust.

In po besedah Berk Bevčeve je prav to razlog, da nas želi zastopati v Bruslju. Po njenem mnenju imamo v politiki premalo ljudi, ki bi razumeli kako je v majhnih krajih začeti s podjetniško potjo ali nadaljevati tradicijo kmetovanja. Po njenih besedah je Kozjansko še vedno predaleč od Ljubljane, kaj šele od Bruslja.

@mlada_slovenija Glasuj za (2) Katjo Berk Bevc na listi (6) Nove Slovenije.#KBB4EU🇪🇺 #foryou #europe #fyp #volitve #foryoupage #slovenia ♬ original sound – Mlada Slovenija

O tem ali bodo naši kraji imeli svojo predstavnico v Bruslju ali ne pa bomo odločali v nedeljo, 9. junija 2024. Poleg glasu za listo lahko na volitvah v Evropski parlament oddamo glas tudi za posameznega kandidata na listi, ki jo izberemo. Če želimo voliti za Katjo Berk Bevc moramo na glasovnici obkrožiti najprej št. 6 za listo Nove Slovenije in nato še št. 2 pred imenom Katje Berk Bevc.

Kako kaže Novi Sloveniji in Katji Berk Bevc?

Anketa, ki jo je izvedla agencija Odmev, kaže na zanimive premike v javnem mnenju tik pred evropskimi volitvami. Stranki Vesna očitno v tednih pred evropskimi volitvami raste javnomnenjska podpora in uspešno pridobiva predvsem nezadovoljne volivce Gibanja Svobode, SD in Levice.

Če se bo trend krepitve Vladimirja Prebiliča nadaljeval, je povsem možno, da bo na koncu na tretjem mestu pristala Nova Slovenija, kar bi pomenilo osvojitev dveh poslanskih mandatov v evropskem parlamentu. To bi bil tudi dober obet za izvolitev Katje Berk Bevc, ki na listi NSi zaseda drugo mesto.

*Naročena novica, naročnik je stranka NSi

Janez Cigler Kralj v Šmarju: Odločamo se med Evropo kot lubenico in Evropo razuma