Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gasilci obiskali vse tri mestne šentjurske vrtce (foto)


Med obiskovalci, ki so jih otroci v vrtcih najbolj veseli, sodijo tudi gasilci. Vabilom se redno odzivajo člani šentjurskega društva.

Kolaž utrinkov z druženja v Hruševcu; foto: Tone Kukovič

Z nedavnega obiska v hruševskem vrtcu je član Prostovoljnega gasilskega društva Šentjur, Tone Kukovič strnil zanimive misli: “Težko je reči, kdo ima koga rajši, gasilci otroke ali otroci gasilce, ampak to ni pomembno, ko smo skupaj, se imamo prav lepo. Tudi v sredo smo bili na zaključku leta v vrtcu Hruševec, pridružili so se vojaki in reševalec z reševalnim vozilom. otrokom smo prikazali opremo, gasilci smo dodali malo dima in vode, otroci so pa gasili in predvsem uživali. Radi se odzovemo vabilu, ko se lahko predstavimo otrokom in morda bo kasneje kdo od njih vstopil v naše vrste.”

Utrinki z enote Center; foto: Tone Kukovič

Še malo prej so se pri vrtičkarjih oglasili tudi v okviru prikaza evakuacij, Kukovič pa je dogajanje opisal tako: “Če včeraj ne bi bilo tistega popoldanskega neurja in intervencije, bi lahko rekli, da smo gasilci imeli popoln dan. Delali smo v vseh treh vrtcih v Šentjurju. Otroci in zaposleni so izvajali evakuacijo, mi smo prikazali reševanje, gašenje ter otrokom pokazali naša vozila in opremo.

Prikaz evakuacije na Pešnici; foto: Tone Kukovič

Vsako leto se večkrat družimo z najmlajšimi in ko pogledamo tiste drobne očke, kako strmijo v nas gasilce, se ne moremo upreti, da se z njimi ne podružimo, pogovarjamo, pocartamo, slikamo in jim razlagamo, kar jih zanima. Čudoviti so in nam dajejo neverjetno moč in le upajmo, da ne bodo nikoli potrebovali naše pomoči. Proti večeru se je zvedrilo in smo imeli s tremi desetinami gasilske vaje, priprave na občinsko gasilsko tekmovanje. Res moram pohvaliti vse gasilce, saj jim nikoli ne zmanjka volje in energije za delo.”