Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Danes znova možni močnejši nalivi tudi v naših krajih; v Šmarju na razpolago vreče za pesek


Agencija Republike Slovenije za okolje je za danes od sredine dneva do vključno večera  predvsem v vzhodni polovici Slovenije napovedala možnost močnejših krajevnih nalivov.

Vremensko opozorilo; vir foto: ARSO

Za območje severovzhodne Slovenije so izdali tudi oranžno opozorilo.

Na Facebook strani Neurje.si so zapisali naslednje: “Tekom današnjega popoldneva in večera se bodo na severu, severovzhodu ob nevihtah pojavljali močni nalivi, pri čemer lahko pričakujemo hudourniške poplave.

V popoldanskih urah bo veter iz južnih/jugovzhodnih smeri obrnil v vzhodno, severovzhodno smer, zato bodo posamezne nevihte, ki se bodo formirale na Madžarskem, v popoldanskih urah dosegle tudi severovzhod in sever Slovenije. Ob nevihtah lahko pričakujemo močnejše nalive, izključena pa ni niti sodra.”

Skupna višina padavin do torka je ocenjena relativno visoko:

Vir slike: neurje.si

V Šmarju pri Jelšah na razpolago vreče s peskom

Na Facebook profilu Občine Šmarje so v zvezi z napovedjo padavin izdali naslednje sporočilo:

Občinski štab Civilne zaščite Občine Šmarje pri Jelšah občanom na poplavno ogroženih območjih svetuje, da pravočasno zaščitijo premoženje in ravnajo preventivno samozaščitno. Štab občanom omogoča, da si na deponiji za trgovino Mercator na Obrtniški ulici v Šmarju pri Jelšah sami napolnijo vrečke s peskom. Na deponiji so pripravljene prazne vrečke, na voljo so pesek, lopata in stroj za polnjenje.

Občanom še svetujemo, da se ob močnejših nalivih ne odpravijo na pot, če ni nujno, da se ne zadržujejo na poplavnih območjih ozr. v bližini naraščajočih vodotokov. Pazite nase.

Kontaktna številka poveljnika štaba Civilne zaščite: 041 441 227, Alojz

Preberite tudi:

Poplavljeni objekti, ceste, sproženi plazovi na območju občin Podčetrtek, Kozje in Bistrica ob Sotli (foto)