Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Najbolj iskane dimenzije vzmetnic: katera je prava za vas?

Za udoben in kakovosten počitek je izbira prave vzmetnice in njene dimenzije ključnega pomena. Pri nas so nekatere dimenzije vzmetnic bolj priljubljene in iskane od drugih, odvisno od potreb posameznega kupca.

V salonu Swiss+Bed imajo v ponudbi vzmetnice vse od 70×160 cm pa vse do 200x240cm, lahko pa si izdelate tudi ležišče po meri (več o tem na swissbed.si).

Dimenzije vzmetnic igrajo pomembno vlogo tudi pri izbiri postelje in posteljnih dodatkov, kot so rjuhe, odeje in posteljnina. Pri nakupu nove vzmetnice je pomembno upoštevati tudi obstoječe dimenzije dodatkov ki jih že imate, saj tudi ti lahko vplivajo na celotno izkušnjo spanja.

Standardne dimenzije vzmetnic

Med najpogostejše dimenzije enojnih vzmetnic spadajo dimenzije:
• Vzmetnica 90×200 cm – (Klikni za ogled)
• Vzmetnica 80×200 cm – (Klikni za ogled)
• Vzmetnica 120×200 cm – (Klikni za ogled)
• Vzmetnica 100×200 cm – (Klikni za ogled)
• Vzmetnica 90×190 cm – (Klikni za ogled)
• Vzmetnica 80×190 cm – (Klikni za ogled)

Za tiste, ki spijo v paru ali si resnično želijo več prostora, so najbolj pogoste standardne dimenzije:
• Vzmetnica 140×200 cm – (Klikni za ogled)
• Vzmetnica 160×200 cm – (Klikni za ogled)
• Vzmetnica 180×200 cm – (Klikni za ogled)
• Vzmetnica 200×200 cm – (Klikni za ogled)

Same številke pa vam ne povedo ravno veliko, če ne veste za koga so omenjene dimenzije najboljše in kakšnim željam in preferencam služijo.

Velikost 90×200 cm je klasična enojna dimenzija vzmetnice, ki je idealna za otroške sobe, najstniške sobe ali manjše spalnice. Ponuja dovolj prostora za udoben spanec posamezniku in se odlično prilega manjšim posteljam.

Velikost 140×200 cm je srednje velika dimenzija, primerna za samostojno ležišče za tiste, ki si želijo dodatnega prostora ali za pare v manjših spalnicah. Ta dimenzija predvsem ponuja več svobode gibanja in udobja za posameznika.

Velikost 160×200 cm je med najbolj priljubljenimi izbori med pari, ki iščejo udobno in prostorno ležišče. Ta dimenzija ponuja dovolj prostora za dva odrasla posameznika, ki si želita optimalnega udobja med spanjem.

Te tri dimenzije so najboljša izbira predvsem ker so primerne za večino spalnic in se prilegajo standardnim posteljnim okvirjem. Prav tako te dimenzije zagotovijo dovolj prostora za udoben spanec – sploh če uporabljate žepkasto ležišče, ki poskrbi za zmanjšan prenos gibanja.

Nadstandardne dimenzije vzmetnic

Seveda pa se lahko pri izbiri nove vzmetnice odločite tudi za nadstandardne dimenzije, ki omogočajo več prostora za spanec. Pri nadstandardnih dimenzijah morate imeti v mislih posteljne okvire in ostale dodatke, ki jih bo morda zaradi velikosti težje dobiti.

Velikost 180×200 cm je dimenzija, primerna za pare, ki si želijo več prostora med spanjem. Ta dimenzija ponuja dodaten udoben prostor za pare, ki cenijo večjo svobodo gibanja.

Velikost 200×200 cm je največja standardna dimenzija vzmetnice, ki ponuja največ prostora za spanje. Je idealna izbira za pare, ki si želijo vrhunsko udobje in prostor med spanjem.

Ti dve dimenziji sta predvsem priporočljivi za posameznike, ki ne spijo sami, a si še vedno želijo veliko prostora. Primerni sta za velike spalnice, kjer je na voljo dovolj prostora.

Pri izbiri dimenzij vzmetnice je pomembno da tudi upoštevate višino vseh, ki bodo na tej vzmetnici spali. Spalni center Swiss+Bed priporoča, da pri izbiri dimenzij vzmetnice upoštevate višino osebe (v primeru, da na postelji spita dva, glejte višjo osebo) in ji dodate od 10 do 20 cm, da zagotovite udobno dolžino vzmetnice. Prav tako velja pri izbiri posteljnine, da mora ta biti vsaj 10 cm daljša od vaše postelje.

Za zakonsko posteljo je ena izmed priporočljivih opcij tudi izbira dveh ločenih vzmetnic, ki pa naj na zunaj delujeta kot celota v enojni ali dvojni prevleki. Tako imata s partnerjem oba možnost, si izbrati vzmetnico, ki ustreza vašim željam in potrebam.

Ne glede na to, katero dimenzijo vzmetnice izberete, je predvsem pomembno, da premišljeno izberete dimenzijo, model in trdoto vzmetnice, skratka tako vzmetnico, ki ustreza tako vašim željam in potrebam, kot tudi pogojem vaše spalnice (ali partnerja). Izbira prave vzmetnice je ključ do zdravega in kvalitetnega spanca, ki pa je temelj zdravega življenja.

 

Naročena objava