Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vpliv postelje na kakovost spanja

O izjemnem pomenu kakovostnega spanca na naše zdravje in dobro počutje govorijo številni strokovnjaki z različnih področij. Ob tem pa opozarjajo predvsem na kakovost postelje na kateri spimo. Če se tudi vi zjutraj zbujate nenaspani in z bolečinami v križu, potem je morda čas za menjavo tega zelo pomembnega kosa spalnega pohištva. Vabimo vas, da preverite ponudbo kakovostnih in modernih postelj na spletni strani največjega spletnega ponudnika pohištva pri nas, salona pohištva Furnitura! 

V nadaljevanju pa vam predstavljamo, kako lahko s pravilno izbiro postelje dosežete bistveno boljšo kakovost spanja in se končno začnete prebujati sveži in spočiti.

Zagotovite si kakovostno ležišče

Dejstvo je, da si lahko kakovostno in udobno ležišče zagotovite le z izbiro ustrezne postelje. Ker je od tega odvisna kakovost vašega spanca, vam svetujemo, da njenemu nakupu namenite prav posebno pozornost.

Da bi si zagotovili kar se da udobno in telesu primerno ležišče, morate paziti na tri ključne dejavnike – izbiro vzmetnice, letvenega dna in postelje oz. posteljnega okvirja. Vzmetnica mora biti prilagojena vaši teži, telesu in položaju, v katerem spite najpogosteje. Poleg kakovostne vzmetnice potrebujete še ustrezno letveno dno – strokovnjaki priporočajo, da je njegova trdota nastavljiva. Kot zadnji ključni element na poti do popolnega spanca pa je postelja, katere naloga še zdaleč ni samo estetske narave.

Posteljni okvir iz kakovostnih in zdravju prijaznih materialov namreč dodatno podpira vzmetnico, posledično pa tudi vaše telo med spanjem. Postelje zato nikoli ne izbirajte samo glede na to, kaj vam je všeč, ampak se v prvi vrsti raje vprašajte o njeni funkcionalnosti in uporabnih prednostih, ki vam jih le ta prinaša.

Postelja BARRETA
Pazite pri velikosti postelje

Če se želite v novo jutro zbujati spočiti in brez bolečin v mišicah, je izjemnega pomena, da izberete dovolj veliko posteljo. Slednjo morate prilagoditi vaši velikosti, tisti, ki spite skupaj s partnerjem, pa velikost prilagodite večjemu. Na trgu so vam na voljo postelje različnih dimenzij, zato pri izbiri nebi smeli imeti večjih težav. Najpogostejše dimenzije so:

  • Postelje 90 x 200 cm: gre za najbolj razširjen klasičen tip ležišča, primeren za eno osebo. Omenjenih dimenzij so tudi otroške postelje.
  • Postelje 120 x 200 cm: modeli postelj 120 x 200 cm so primerni za spanje ene osebe, vendar pa zaradi večje širine nudijo več udobja. Na njih lahko sicer občasno spita tudi dve manjši osebi, vendar je za kakovosten nočni spanec bolje, da posteljo uporablja zgolj posameznik.
  • Postelje 140 x 200 cm: modeli, ki so že primerni za dve osebi, vendar le v primeru, da sta nekoliko manjši. Za višje posameznike se svetuje nakup posteljnega okvirja večje dimenzije.
  • Postelje 160 x 200: pri tem tipu postelj že lahko govorimo o pravi zakonski postelji. Vsakemu od para zagotavlja dovolj prostora, s tem pa tudi udobja in kakovostnega spanca. Prednost te dimenzije postelj je, da se lahko odločite za uporabo ene same vzmetnice ali dveh ločenih (80 x 200 cm). Slednje se priporoča predvsem v primerih, da imata partnerja veliko razliko v teži ali popolnoma drugačen način oz. položaj spanja.
  • Postelje 180 x 200 cm: dimenzija, ki zagotavlja izjemno udobje in dovolj prostora tudi za mlajše člane družine, ki se ponoči tako radi privijejo k svojim staršem. V kolikor imate v spalnici dovolj prostora, vam svetujemo, da se odločite za posteljo teh dimenzij. Tudi pri teh modelih se lahko odločite za uporabo enojne vzmetnice ali dveh ločenih (90 x 200 cm).
Postelja BETA
Praktične uporabniške rešitve

Številni modeli sodobnih postelj nudijo odlične uporabniške rešitve, ki bodisi olajšajo čiščenje in vzdrževanje (materiali, kakovostne tkanine,…), bodisi poskrbijo za dodatno udobje bivanja. Pri tem velja omeniti:

  • možnost dvižnega ležišča, pod katerega lahko pospravite zares veliko stvari, ki jih ne potrebujete vsakodnevno,
  • dodatno ležišče, ki je pogosto pri otroških posteljah in je odlična rešitev za večere, ko pri vašem otroku prespi prijatelj,
  • predal pod posteljo, namenjen shranjevanju posteljnine, otroških igrač ali drugih predmetov.
Postelja GALANT
Eleganca v vaši spalnici

Nenazadnje pa pri opremljanju vaše spalnice ne smete pozabiti tudi na estetsko vlogo, ki jo ima vaša postelja. Ta morda ni najbolj pomembna, je pa tista ključna, zaradi katere se boste vanjo še raje ulegli in si odpočili po napornem dnevu. Posteljo izberite skladno z ostalim pohištvom v spalnici – pri tem bodite pozorni na slog, barve in materiale, ki se naj med seboj ujemajo in tako ustvarijo popolno harmonijo.

Če si želite spati na postelji, ki je funkcionalna, kakovostna, poleg tega pa tudi estetsko dovršena, vam svetujemo ogled ponudbe postelj pri pohištvenem salonu Furnitura. Izbirate lahko med lesenimi, oblazinjenimi, kovinskimi in boxspring posteljami, ki vam zagotavljajo spanje kot na oblačku.

Postelja CARRIE

V kolikor pri nakupu potrebujete pomoč, pa se obrnite na njihovo svetovalno ekipo. V tem večkrat nagrajenem salonu pohištva svojim strankam ponujajo celovito svetovanje pri nakupu notranje opreme. Če se pri izbiri postelje znajdete v dilemi, jim lahko svoje vprašanje zastavite preko spletnega obrazca, jim pišete na [email protected] ali pa jih pokličete na 070 458 517. Za tiste, ki se želite s svetovalcem pogovoriti v živo ali si posamezne kose ogledati in preizkusiti, pa je na voljo tudi razstavni salon na Letališki 32J, odprt od ponedeljka do četrtka med 8:00 in 18:00 ter vsak petek od 8:00 do 15.00.