Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zgodovinski uspeh mlajših članov Podčetrtka


Ekipa košarkarjev Term Olimia Podčetrtek do 20 let je dosegla izreden uspeh, saj je na zaključnem turnirju osmih najboljših ekip osvojila bronasto medaljo.

V tekmi za tretje mesto so ugnali zasedbo Ilirije, kar jim je uspelo kljub odsotnosti poškodovanega prvega strelca Tristana Vukotića.

Podčetrtani so bolje začeli in v prvi četrtini največ vodili za 7 točk, in sicer po košu Gašperja Škorjanca. Drugo četrtino je za ponovnih 7 točk razlike s košem odprl Jan Šelekar. S trojko Aleksandra Vozliča so varovanci trenerja Davorja Brečka in pomočnika Alena Fiderška v 11. minuti povedli za 10. V 11. minuti je Jure Bizjak z zabijanjem povišal prednost termalcev na 11. Do konca polčasa so imeli pobudo Ljubljančani, ki so na glavni odmor odšli s točko prednosti. Sredi tretje četrtine je Vanja Vlaović zadel za 48:38. Ilirija je do konca tretjega kvartala zaostanek prepolovila. V 33. minuti so Ljubljančani povedli za točko, a so Podčetrtani po 37 minutah s košem Mihe Kitaka znova povedli z izdatnejšo prednostjo – 71:63. Ilirija se ni predala in minuto in pol pred koncem prišla na 74:72. Do konca je s prostih metov zadel samo še Škorjanc.

Za Podčetrtane so bili na zadnji tekmi na igralskem seznamu: Vanja Vlaović, Luka Kitak, Gašper Škorjanc, Jan Šelekar, Lan Hotko, Jaša Brečko, Jure Bizjak, Miha Kitak in Aleksander Vozlič.

Ob tej priložnosti je trener Davor Brečko takole strnil misli: “Gre za izjemen uspeh mladinskega pogona. V zadnjih letih smo redni udeleženci zaključnih turnirjev, včeraj pa nam je uspelo, da smo osvojili 3. mesto, kar je izjemen uspeh. Predvsem me veseli, da uspevamo dosegati takšne rezultate z igralci iz našega okolja. Prav tako sem ponosen, da nam je uspelo da članska ekipa dosega odlične rezultate, obenem pa da odlično povezujemo mladinski pogon in da vključujemo te mlade fante v člansko ekipo. Še enkrat čestitke ekipi do 20 let za izjemen uspeh in upam da se nam pridružijo mladi igralci iz vse regije.”

Terme Olimia Podčetrtek : Ilirija 76:72 (19:14, 16:22, 21:15, 20:21)

Na koncu je nagrado za največ podaj na zaključnem turnirju prejel Gašper Škorjanc, ki je bil izbran tudi v naj peterko turnirja. V finalu je Šenčur ugnal Cedevito Olimpijo B, ki je v polfinalu izločila Podčetrtane.