Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Drobne: S ponosom se bomo spominjali te sezone. Pokal na vrhu stolpa Kristal (video)


V ljubljanskih Stožicah se je odvijalo napeto finale pokalnega tekmovanja, v katerem sta se pomerili ekipi Rogaške in Gorice. Za Slatinčane je bil to sploh prvi nastop v finalu, ki pa so ga kronali z zmago po enajstmetrovkah in dvigom pokala. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kozjansko.info (@kozjansko.info)

Potem, ko je Cene Kitek realiziral odločilno enajstmetrovko, se je v slovenski prestolnici pričelo rajanje črno-belih.

“Občutki so seveda fenomenalni. Bilo je kar napeto pri izvajanju enajstmetrovk. Vesel sem, da mi je uspelo zadeti in da smo zmagali. Zadnje dejanje smo tako zaključili zmagovito s pokalom, kar je zgodovinsko za Rogaško Slatino in NK Rogaška,” je po tekmi dejal Kitek.

Rogaška do zgodovinske zmage v finalu pokalnega tekmovanja

“Penali niso loterija, kjer slučajno zmagaš. Penale smo trenirali, imamo dobre izvajalce in odličnega vratarja za branjenje enajstmetrovk. Bil sem zelo samozavesten,” je serijo enajstmetrovk komentiral trener Oskar Drobne.

Ob tem dodaja: “Na koncu je vseeno na kakšen način zmagaš, važno je, da dvigneš pokal. Prvi polčas smo bili grozni. Ob stvareh, ki so se dogajale v zadnjih dneh, je bilo težko sčistiti glavo. Ogromno slabo sprejetih žog, napačnih podaj, ni nas bilo na drugi žogi, bili smo neorganizirani. Za drugi polčas smo se dogovorili, da enostavno nimamo kaj za izgubiti.” 

NK Rogaška, pokalni prvak NZS sezone 2023/24 (vir foto: FB NK Rogaška, Luka Šket)
Sladka sezona z grenkim priokusom

Zaključek sezone ima za Slatinčane, kljub pokalnem naslovu, vendarle nekoliko grenak priokus. Rogaška namreč ni pridobila licence za nastopanje v prvi ligi, kar pomeni, da se v prihodnji sezoni seli v najnižji rang, v medobčinsko ligo. Kot vse kaže pa črno-beli v naslednji sezoni ne bodo imeli članske ekipe.

“Konec zgodbe seveda, kaj pa čemo. Zadnja liga. Klub sploh ne bo mogel sestaviti ekipe. Mislim, da bo klub eno leto brez ekipe. Kje boš dobil 20 amaterjev, ki bi prišli igrati v MNZ ligo,” je iskreno pojasnil Drobne.

“Ko bo prišlo na dan zakaj smo šli iz prve lige, boste videli, da je to tak nesmisel, da glava peče. Škoda.. Evropa je bila na dlani, finance zelo dobre, prodani igralci, infrastruktura odlična, namen postavitve reflektorjev, treh pomožnih igrišč, ampak adijo slovenski nogomet za Rogaško,” dodaja 49-letni strateg.

Člani Rogaške so vdrli na novinarsko konferenco po tekmi in s pivom v čaru slavja polili Drobneta:

“To je ta privilegij in tega mi bo v nadaljevanju najbolj žal. Najbolj mi je žal teh fantov. Nekaterim bodo mogoče uničene nadaljnje športne poti, mogoče konec kariere zaradi tega, kar se je zgodilo. Ponosen sem na vse, kar smo dosegli skupaj v zadnjih dveh letih in pol. Vem, da bi ta zgodba lahko šla še naprej lepo, ampak v ponedeljek gremo vsak za sebe,” je bil odziv trenerja na gesto ekipe.

V taboru Rogaške je do letošnje izvedbe v finalu pokala nastopil le Rok Pirtovšek v dresu lendavske Nafte. Eno pokalno finale je imel za sabo tudi Oskar Drobne, in sicer kot pomočnik trenerja Damjana Romiha, ko so Celjani po izvajanju kazenskih strelov klonili proti Mariboru.

Drobne o prihodnosti še ne razmišlja. “To ni odvisno od mene, odvisno je od ljudi, ki vodijo klube. Če bodo v meni in mojem štabu uvideli dobro delo, potem me bodo poklicali, če ne pa kaj čemo, konec neke poti. Ne vemo kaj prinaša prihodnost, vse nas je presenetilo. Vsi v klubu in okolici smo bili mnenja, da se bo našla rešitev, ampak zdaj je kar je. Nimamo kaj, gremo dalje, glavo gor.”

Pokal so črno-beli ob povratku v Rogaško Slatino odnesli tudi na vrh Razglednega stolpa Kristal:

“S ponosom se bomo spominjali te sezone, teh dosežkov in nimamo komu kaj očitati. Jaz nimam kaj očitati NZS, mi smo svoje pokazali na igrišču, svojo kvaliteto smo potrdili tudi v finalu pokala. Preponosen sem na ves trenerski štab in igralce. Neizkušena ekipa, ki je potrdila obstanek. Četrto mesto v spomladanskem delu, ekipa je pokazala pravi duh in karakter,” je povedal trener Rogaške.

Ob tem pa dodal: “Izredno sem zadovoljen s fanti, vse pohvale. Bili so zelo vodljivi in poslušni, samo tako smo lahko dosegli ta skupen cilj. Želim jim ogromno sreče in uspehov v njihovih nadaljnih karierah. Če bo kdo potreboval pomoč se lahko vedno obrne na mene.”

Še nekaj fotografij slavja, objavljenih na FB profilu NK Rogaška (Luka Šket):