Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zdravstveno postajo Rogatec zapušča Dijana Kostić. A Rogatec ne bo izgubil družinske zdravnice


Zdravstvena postaja Rogatec bo čez en mesec ostala brez zdravnice, ki je delovala v družinski ambulanti. Z delom bo prenehala Dijana Kostić, ki je imela okoli 1700 pacientov.

Ob vsesplošnem pomanjkanju kadra v zdravstvu bo nadomestno zdravnico težko najti, zato se je Občina Rogatec odločila za vzpostavitev ambulante s koncesijo.

Zdravstvena postaja Rogatec spada pod Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah, zato smo se za več informacij o odhodu zdravnice obrnili na direktorja Antona Zidarja. Ta je potrdil, da je Kostićeva podala odpoved in bo z delovanjem prenehala 1. maja. Trenutno v zdravstvenem domu že poizkušajo pridobili nov kader, ki bi prevzel paciente odhajajoče zdravnice. Ob tem je dodal: “V kolikor kadra ne bomo našli, se bo potem morala občina spustiti v razpis koncesije.

Če v zdravstvenem domu novega zdravnika ne bodo uspeli najti, bo potem Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije o odhodu Kostićeve obvestil vse njene paciente. Ti lahko prosto izbirajo novega zdravnika v okviru Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah oziroma koncesionarja na tem območju.

V začetku leta je zdravnico izgubila tudi Zdravstvena postaja Rogaška Slatina. Z začetkom februarja je namreč tam prenehala delovati Vesna Limbek. Več o tem preberite tukaj.
Občina se je že podala v vzpostavitev koncesije

Kot nam je pojasnil župan Občine Rogatec Martin Mikolič, so se aktivno vključili v reševanje nastalega problema. Ker po celotni Sloveniji primanjkuje zdravstvenega kadra, so se na občini po večih sestankih s predstavniki ZD Šmarje pri Jelšah odločili za vzpostavitev koncesije. Ob tem je župan povedal naslednje: “Ta postopek teče, pridobili smo že pozitivno soglasje s strani Ministrstva za zdravje, čakamo še na soglasje Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, in potem bo postopek tekel naprej, kajti odlok mora sprejeti še občinski svet.

Kot je še pojasnil Mikolič, bo bodoči koncesionar delal v istih prostorih, kot je do sedaj svoje delo opravljala Kostićeva. Če bo pod okriljem nove koncesije še naprej delovala ona, pa še ni jasno. Podeljevanje koncesije namreč poteka po predpisanih postopkih, kamor se lahko prijavi več kandidatov. V Rogatcu ena zdravstvena ekipa sicer že deluje v okviru koncesije.