Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vlomilci na delu v Šentjurju in Štorah, v Rogaški Slatini pa pretep


Velikonočni vikend ni bil nič kaj prazničen za kozjansko-obsoteljske policiste, saj so nepridipravi tudi med prazniki iskali svoje priložnosti, da se protipravno okoristijo s tujim imetjem.

Na velikonočni ponedeljek so neznanci vlomili v dve stanovanjski hiši v Šentjurju. Iz ene ni bilo ukradenega ničesar, iz druge pa so storilci odpeljali dve električni kolesi in nekaj gotovine.

Dan prej, na veliko noč, so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v Štorah. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi balkonska vrata, je pregledal prostore, vendar ni našel ničesar, kar bi se mu zdelo vredno odnesti.

Nekaj podobnih kriminalnih dejanj je bilo tudi v širši regiji. Vlom v avto v Slovenskih Konjicah z izplenom tisočaka gotovine, iz avtomobila v Celju je nekdo odnesel nahrbtnik z vsebino, v Celju Pod kostanji je iz avtomobila nekdo ukradel platišče s pnevmatiko, z dvorišča enega od celjskih podjetij je nekdo odnesel nekaj električnih vodnikov, v Žalcu so iz gostinskega lokala odnesli televizor, računalniško opremo in nekaj hrane. V Velenju je tat vlomil v Cerkev, a ni ničesar odnesel.

O kraji avtomobila z dvorišča stanovanjske hiše v Polju ob Sotli smo že poročali, slatinski policisti pa v svojem poročilu med drugim poročajo sobotnem o pretepu na parkirišču pred slatinskim nakupovalnim centrom.  Sprla sta se oškodovanec in neznani kršitelj, ki sta nato med sabo še fizično obračunala. Policisti zbirajo obvestila o dogodku in prosijo vse priče dogodka, da pokličejo na PP Rogaška Slatina na tel. št. (03) 818-54-50 ali na anonimno tel. št. policije 080 1200.

Več v policijskem poročilu:

Poročilo Policijske postaje Rogaška Slatina: 2. 4. 2024