Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentrock 2024: Šentjur preplavili zvoki uspešnic rock bandov Mi2 in Alo!Stari (foto, video)


Tokratna sobota je v Šentjur prinesla pestro dogajanje. V okviru Šentjurjevega se je tekom dneva na Zgornjem trgu odvil Šentjurjev sejem, zvečer pa je napočil še Šentrock 2024, ki je v kraj pripeljal mnogo znanih imen rock glasbe.

Šentrock, ki se je letos odvil že dvaindvajsetič, organizira Študentski klub mladih Šentjur. Na parkirišču za občinsko stavbo se vsako leto zbere ogromno rock navdušencev vseh starosti, ki jih zabavajo različni izvajalci. V vseh letih prireditve so gostili že okoli 80 nastopajočih.

Obiskovalci Šentrocka

Letos so na oder stopile dobro znane rock skupine Klon iz Celja, Alo!Stari iz Maribora, Mi2 iz Rogatca in tribute skupina P. Valiak. Pestro noč so otvorili člani skupine Klon, ki so prisotne dobro ogreli za nadaljevanje dogajanja. Sledila je skupina Alo!Stari, ki je nastala leta 2019 in že razpolaga z mnogimi uspešnicami, kot so Nea vem kam, Maček Muri in Vse bi dal.

Nekaj po enajsti uri so na oder stopili člani težko pričakovane skupine Mi2. Ti so s svojimi uspešnicami, kot so Čista jeba, Štajersko nebo, Sv. Margareta in Sladka ko med na dogodku ustvarili atmosfero, ki bo brez dvoma mnogim še dolgo ostala v spominu. Za konec je tribute skupina P. Valiak z zimzelenimi glasbami Parnega Valjaka prizorišče popeljala par desetletij nazaj in ga napolnila z nostalgijo.

Na parkirišče za občino je prišlo mnogo rock navdušencev.
Letošnja izvedba Šentrocka navdušila obiskovalce

Prisotni so bili nad glasbo vidno navdušeni, dva pa smo za vtise in občutke vprašali tudi mi. Maja iz Šentjurja je odločitev za odhod na Šentrock opisala takole: “Pa to so pesmi moje mladosti, seveda sem morala priti. Z možem in prijatelji uživamo, saj so organizatorji letos poskrbeli za res dobre skupine, ki jih z veseljem poslušam.

Jakob iz Šmarja pri Jelšah je svoje občutke opisal takole: “Jaz sem prišel predvsem zaradi Mi2 in Alo!Stari. Glasba je res dobra, za pijačo je poskrbljeno, s ‘frendi’ se imamo super, tako da sem zadovoljen.

V nadaljevanju si oglejte video in fotografije s koncerta:

In še fotografije: