Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Olimpija že drugič z zmago iz Rogaške Slatine, a tudi tokrat tesno (video)


V 29. krogu 1. lige Telemach je ljubljanska Olimpija v Rogaški Slatini premagala domačine z 2:3 in prekinila niz šestih tekem neporaženosti Slatinčanov v prvenstvu.

Maščevanje po tem, ko so ob prvem gostovanju Ljubljančanov 1. oktobra lani Slatinčani točko izgubili po sumljivi enajstmetrovki v sodnikovem podaljšku, čemur je sledil incident na tribuni, torej ni uspelo. 

Nogometaši Rogaške so pred domačimi navijači dobro začeli tekmo in prvič zapretili v 6. minuti preko Patrika Mijića, nedavno izbranega za igralca meseca 1. lige Telemach. A uvoden pritisk ni rodil sadov in Olimpija je vzpostavila ravnotežje ter prevzela pobudo.

Kljub temu so prvi zadeli Slatinčani. V 44. minuti je Gal Kurež odigral povratno žogo Oliverju Kregarju, ki je sprožil s približno petnajstih metrov in z nizkim strelom premagal Matevža Vidovška, ki se je na gol Olimpije vrnil po polletni odsotnosti zaradi poškodbe.

Takšno je bilo veselje ob slatinskem zadetku:

A Ljubljančani so izenačili le nekaj minut kasneje: globoko v sodnikovem podaljšku je domačega vratarja Mulaića z nizkim strelom premagal Raul Florucz. Še pred tem je po hitrem protinapadu Rogaške Kurež imel veliko priložnost za povečanje vodstva, vendar je z bližine zadel le vratnico.

Gostujoči nogometaši so v 2. polčas krenili bolje od domačinov in v 49. minuti povedli. Po prostem strelu Florucza z leve strani je Jorge Silva s peto potisnil žogo za hrbet vratarja Mulaliča za 1:2.

A tokrat so nasprotnikom hitro vrnili Slatinčani. V 52. minuti je po kotu in odbiti žogi Alen Korošec zadel v bližnji zgornji kot vratarja Vidovška.

V nadaljevanju je pobudo ponovno prevzela Olimpija in jo materializirala v 80 minuti. Razpoloženi Florucz je z desne strani žogo poslal do Admirja Bristrića, ta pa jo je potisnil za hrbet slatinskega vratarja in Olimpiji prinesel zmago ter 3 točke.

Ekipi sta bili skoraj izeačeni po strelih – Rogaška 10, 4 na gol, Olimpija 11, 4 na gol. V posesti žoge pa je prevladovala Olimpija z 62:38) 

Rogaška z 29 točkami ostaja 8. na lestvici 1. SNL in bo v 30. krogu v sredo gostovala pri sedmo uvrščenih Domžalah, ki imajo enako točk, a z dvema tekmama manj.

Vrhunce tekme z izjavami akterjev poglejte v spodnjem videu:

Rogaška – Olimpija 2:3 (1:1)
* Strelci: 1:0 Kregar (44.), 1:1 Florucz (45+3.), 1:2 Silva (49.), 2:2 Korošec (52.), 2:3 Bristrić (80.).

Na lestvici so Slatinčani kljub porazu še vedno nad mestoma, ki vodita v 2. ligo, oziroma v kvalifikacije zanjo.

Standings provided by Sofascore