Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Med 20 izbranimi zgodbami z EU sredstvi tudi planinski dom na Resevni


Ob 20. obletnici vstopa Slovenije v Evropsko unijo je Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj predstavilo 20 zgodb, ki so v Sloveniji nastale s t.i. evropskimi sredstvi.

Skupno je bilo s sredstvi EU v tem času v Sloveniji podprtih več 10 tisoč projektov, ki so prispevali k razvoju vsake lokalne skupnosti.

Zgornji pogled na resevniškega lepotca; foto: Matic Javornik

Ena izmed njih je tudi obnova Planinskega doma na Resevni, ki je bila zaključena v prejšnjem letu. S pomočjo Občine Šentjur in Razvojne agencije Kozjansko je Planinsko društvo Šentjur uspešno kandidiralo za sredstva za obnovo in nadgradnjo. Namen in cilj projekta je bil, da obiskovalcem ponudi večjo kakovost ponudbe doma in boljše pogoje za prijetno bivanje.

V dom je sedaj moč sprejemati tudi skupine otrok in mladine ter tako organizirati naravoslovne tabore. Destinacija je dostopna in atraktivna v vseh letnih časih ter je tudi del slovenske turno-kolesarske poti. V bližini je razgledni stolp, marsikateri pohodnik pa se odpravi na bližnjo Svetino ali Rifnik, kjer je eden večjih arheoloških parkov v državi.

Povezava do glasovanja (za sodelovanje je potrebno vnesti naslov e-pošte), ki je odprto do 8. maja.