Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurčan dosegel normo za nastop na paralimpijskih igrah v Parizu


Šentjurčan je na tekmovanju v Italiji dosegel odličen rezultat in se s tem približal uvrstitvi na letošnje paralimpijske igre v Parizu.

Na mednarodnem paratletskem mitingu v Jesolu, ki se nahaja v Italiji blizu Benetk, so pred kratkim gostili tekmovanje za veliko nagrado. Tam je član Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur Henrik Plank z odličnim nastopom v metanju diska dosegel normo za paralimpijske igre v Parizu, ki se bodo odvile to leto. Z rezultatom 13,83 metra je zasedel 5. mesto, s čimer je prišel do norme za prihajajoče svetovno prvenstvo, če pa je njegov dosežek dovolj za nastop na paralimpijskih igrah, pa bo jasno konec junija.

V francoski prestolnici bodo letos od 28. avgusta do 8. septembra potekale 17. poletne paralimpijske igre, kjer bo podeljenih 549 medalj v 22 parašportih. Iger se bo udeležilo 4400 parašportnikov.

46-letnemu Šentjurčanu se je življenje na glavo obrnilo leta 1999, ko je po nesrečnem skoku na glavo v Savinjo pristal na invalidskem vozičku. Plank je bil športnik že pred nesrečo in se ukvarjal s turnim smučanjem, gimnastiko in smučarskimi skoki, sedaj pa se ukvarja s paraatletiko. Za seboj ima že več nastopov na tovrstnih tekmovanjih. Leta 2021 je v Tokiu končal na sedmem mestu.