Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Sekcija avtoserviserjev na strokovni ekskurziji pri Rimcu in Adriatehu


V okviru Obrtno-podjetniške zbornice Šmarje pri Jelšah deluje osem sekcij. Ena izmed njih je tudi sekcija avtoserviserjev, ki jo vodi Aleš Plemenitaš, ki je bil pobudnik ekskurzije v dve podjetji na sosednjem Hrvaškem.

Utrinek z ogleda; foto: OOZŠpJ

Včeraj so tako obiskali podjetje Rimac Automobili v Sveti Nedelji, kjer oblikujejo, načrtujejo in ustvarjajo najnaprednejšo možno avtomobilsko tehnologijo.  Izzivajo vse tradicionalno in potiskajo tehnologijo na rob možnega. Z natančno vodenim ogledom so udeleženci spoznali pot od razvoja in proizvodnje hiperavtomobilov, ki opredeljujejo dobo, do izumljanja in izgradnje prelomnih novih tehnologij.

Ustavili so se tudi v bližnjem podjetju Adriateh, ki proizvaja našim krajem dobro znane samopostrežne avtopralnice, njihova proizvodnja pa zajema tudi portalne avtopralnice, avtopralnice za tovorna vozila in proizvodnjo električnih polnilcev za električna vozila.

Plemenitaš je ob tem dejal: »Članom smo želeli predstaviti vrhunsko podjetje s področja avtomobilizma, ki celo deluje v neposredni bližini. Zelo zanimiv je bil celoten koncept delovanja podjetja in seveda so svoje dodali tudi avtomobili, ki so res nekaj posebnega.«

Po ogledu v podjetju Rimac; foto: OOZŠpJ

Avtoserviser Zvonimir Blažun iz Rogatca je dan povzel takole: »Ekskurzija je bila res vrhunsko doživetje, saj smo lahko v obeh podjetjih videli, kaj pomeni dober razvoj in v kakšne ekstreme lahko gre. Predvsem Rimčevi avtomobili so čisti prikaz vrhunske tehnologije, ki se je usmerila v ekskluzivne kupce in temu sledijo tudi dobički. Prav prijetno pa je bilo tudi poklepetati ob dobrem kosilu, saj si premalokrat vzamemo čas za to.« Članom zbornice je poleg strokovnih vsebin vsekakor pomembno tudi druženje in mreženje, saj na tovrstnih dogodkih izmenjajo svoje izkušnje. Zagotovo pa je to tudi priložnost za predstavitev storitev in spletanje novih poslovnih vezi.

Kot je zapisala Alenka Ratej iz OOZ Šmarje pri Jelšah se je ekskurzije udeležilo lepo število mladih, ki jim tovrstni obiski lahko spremenijo pogled na poklice, o katerih so prej samo še razmišljali. Leon Sodin se je ekskurzije udeležil z očetom Martinom, ki je avtoklepar v okolici Šmarja. »Vse skupaj je bilo zelo zanimivo, predvsem naprave, ki jih uporabljajo pri testiranjih, ki so res veliko boljše od teh v naši delavnici. Veliko smo izvedeli in z veseljem se še udeležim kakšnega podobnega ogleda,« je sklenil mladenič.

Dodajmo, da v okviru Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije deluje 62 strokovnih sekcij in odborov.