Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poglejte, kako so Rogatec in tamkajšnji Rokodelski center predstavili na Planet TV (video)


Ste vedeli, da je Rogatec eden najstarejših srednjeveških trgov, ki je poseljen še dandanes? To in pa kopico drugih zanimivosti je Urška Grobelšek iz Zavoda za kulturo, turizem in razvoj Rogatec zaupala voditelju Žigi Deršku in gledalcem televizije Planet TV.

Rogatec, dvorec Strmol in tukajšnji Rokodelski center so namreč predstavljali v njihovi oddaji Jutro na Planetu.

Planet TV je Rogatec obiskal med zimskimi počitnicami, ko so v Rokodelskem centru potekale aktivne počitnice za otroke in mladino, v katerih so otroci pletli koške za pisala iz šibja, slikali na steklo in oblikovali skledice na lončarskem vretenu. Več o tem smo pisali v posebnem članku, tokrat pa poglejmo, kako so Rogatec, dvorec Strmol in aktivnosti v Rokodelskem centru predstavili na Planet TV.

Kot si lahko ogledate v spodnjem video posnetku, je Urška Žigi zelo natančno razložila zgodovino dvorca Strmol, kako je prišel do svojega imena, za kaj so ga uporabljali in čemu služi danes.

Nato je kamera obiskala Rokodelski center, ki deluje v dvorcu. Njegova vodja, Gordana Bilušič je spregovorila o njegovem poslanstvu: da ohranjajo rokodelska znanja in veščine ter jih prenašajo na mlajše generacije.

Kako to poteka, so na primeru steklarske delavnice predstavili v posnetku:

Preberite še:

Aktivne počitnice: otroci so bili lončarji, pletilci košar, slikarji na steklo in še mnogo več …