Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Aktivne počitnice: otroci so bili lončarji, pletilci košar, slikarji na steklo in še mnogo več …


Minile so zimske počitnice, oziroma, bolje rečeno, po glede na vreme sodeč bolj spomladanske.

Kakorkoli, otroci se niso pustili motiti v sproščenih počitniških aktivnostih. Ponekod, denimo v Rokodelskem centru Rogatec, pa so se v organizirani dejavnosti zabavali na poučen način.

Na celodnevnih Veselih zimskih počitnicah so otroci tako pletli koške za pisala iz šibja, slikali na steklo in oblikovali skledice na lončarskem vretenu. Po opravljenem rokodelskem delu so si ogledali Dvorec Strmol in se podali v lov za zakladom.

A to še ni bilo vse. V Muzeju na prostem Rogatec so spoznali življenje na kmetiji v 19. in prvi polovici 20. stoletja ter se preizkusili v igrah, ki so jih igrali otroci nekoč. Obiskali so tudi Konjeniški klub Strmol, kjer so imeli ogled konjušnice in ježo v maneži.

Vir foto: FB profil Rokodelskega centra Rogatec

Kaj počnejo v Rokodelskem centru Rogatec, je zanimalo tudi televizijo Planet TV. Njihov prispevek si lahko ogledate v ponedeljek v oddaji Jutro na Planetu.

Medtem v Rokodelskem centru nadaljujejo s tečaji lončarstva, šivanja, vezenja, pletenja, ročnega tkanja …

Po šolskih počitnicah pa v Rokodelskem centru Rogatec ob sobotah nadaljujejo z unikatnimi tečaji, v katerih sodelujoči odkrivajo čare rokodelstva. Začeli so s tečajem lončarstva ki ga vodi odlični lončar Štefan Zelko in tečajem pletenja iz šibja z izjemno pletarko Zdenko Pulko.

V okviru programa Okusimo dediščino so udeleženci pletli koške iz šibja za pisala in tkali zapestnice na tkalskem glavniku.

Oglejte si nekaj foto utrinkov, če pa vas udeležba zanima, morda še ni prepozno, da se pridružite. Kliknite na članek: Odkrijte čare rokodelstva: unikatni tečaji v Rokodelskem centru Rogatec in poiščite kontakt.

Vir foto: FB profil Rokodelskega centra Rogatec