Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šentjurju podelili priznanja ob slovenskem kulturnem prazniku


V luči slovenskega kulturnega praznika so v Šentjurju izpeljali tradicionalno osrednjo prireditev, na kateri so podelili tudi priznanja Sveta Območje izpostave Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti Šentjur.

Ljudmila Novak; foto: OŠ Dobje

Tokratna osrednja govornica je bila poslanka v Evropskem parlamentu, Ljudmila Novak. V nagovoru je izpostavila pomen slovenske kulture, jezika in besede za slovenski narod in pri tem posebej poudarila prispevek številnih šentjurskih rojakov od Slomška in Ipavcev naprej.

 

Nagrajeni drameljski pevci; foto: OŠ Dramlje

 

Letošnji prejemniki priznanj so:

  • Sinja Gračnar za prejeto zlato priznanje na 9. državnem tekmovanju v diatonični harmoniki v starostni skupini do 12 let,
  • Otroški pevski zbor OŠ Dobje za prejeto srebrno priznanje na regijskem tekmovanju OPZ in MPZ,
  • Otroški pevski zbor OŠ Dramlje za prejeto zlato priznanje na regijskem tekmovanju OPZ in MPZ,
    Nagrajeni dobjanski ustvarjalci; foto: OŠ Dobje
  • Mladinski pevski zbor OŠ Dramlje za prejeto zlato priznanje s pohvalo na regijskem tekmovanju OPZ in MPZ,
  • Teater (nade)budnih, gledališka skupina OŠ Franja Malgaja Šentjur, za uvrstitev na državno srečanje otroških gledaliških skupin Slovenije,
  • Pihalni orkester Šentjur za prejem zmagovalnega pokala Vinka Štrucla med zasedbami nad 41 članov na 27. tekmovanju godb Slovenije v zabavnem programu.
Teater (nade)budnih z OŠ Franja Malgaja; foto: Robert Gajšek

Priznanja sta izročili vodja JSKD OI Šentjur, Anita Koleša, in predsednica Zveze kulturnih društev Šentjur, Barbara Gradič Oset.

V programu so nastopili člani Mladinskega pevskega zbora Osnovne šole Dramlje z zborovodkinjo Marijo Klančar in glasbenega kolektiva društva BUM z žanrsko raznolikim izborom domačih in tujih uspešnic.