Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaški Slatini na ogled Hospicova razstava


Vse do konca prihodnjega tedna bo v v Anini galeriji v Rogaški Slatini na ogled razstava umetniških del, ki so jih Slovenskemu društvu Hospic poklonili številni priznani slovenski ustvarjalci.

Razstavljena so dela naslednjih avtorjev: Branka Vizler, Fanika Pevec, Erika Puc, Jože Vogelnik, Lara Šrimpf, Klavdija Simler, Marija Čampa, Polona Kitak, Stanka Bantan, Severina Trošt Šprogar, Vida Soklič, Vojko Kumer, Željko Vertelj, Živka Vihtelič Vodlan, Rajko Ferk, Olga Tomič, Slavica Štirn, Helmtrud Pirc in Ljudmila Šuklje.

Utrinek z odprtja; foto: Hospic

Razstavo so odprli v sklopu detabuizacijskega dogodka, ki ga je organiziral celjski odbor Slovenskega društva Hospic. Priložnost so izkoristili tudi za predstavitev svoje dejavnosti. Tako so tri njihove prostovoljke predstavile področja njegovega delovanja in poudarile spremljanje kronično bolnih ter umirajočih, pa tudi podporo žalujočim po izgubi ljubljene osebe.

Nastop Marije in Žiga, učencev Glasbene šole Rogaška Slatina; foto: Hospic

Program je moderirala Sergeja Javornik, ki je dogodek zaključila z besedami nobelovca Pabla Nerude: »Ne dovoli si počasnega umiranja. Tvegaj in uresniči želje že danes. Živi za danes.«

Kot je zapisala Valerija Lesjak se to sklada s temeljnim postulatom Slovenskega društva Hospic, ki letos obeležuje 25-letnico delovanja: »Dodajajmo življenje dnevom in ne dneve življenju.«

Preberite tudi:

Kozji rog iz sekcije v samostojno društvo