Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pustna povorka po šmarsko: Od Osnovne šole mimo vrtca in doma upokojencev do šmarske ploščadi (foto, video)


Pustni torek je v Šmarje pri Jelšah pripeljal pustni povorko, na kateri je sodelovalo več kot 760 učencev OŠ Šmarje pri Jelšah, pridružili pa so se jim tudi predšolski otroci Otroškega vrtca Šmarje pri Jelšah in varovanci Varstveno delovnega centra Šentjur – enota Šmarje. Dogodek je s pomočjo OŠ, vrtca ter Občine Šmarje pri Jelšah organiziral Zavod za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah.

Povorka, ki jo je sestavljalo skoraj 1000 otrok, je svojo pot pričela pred Osnovno šolo Šmarje pri Jelšah, nato pa se je čez nadhod odpravila proti vrtcu. Mladi so za tem prijetno presenetili stanovalce Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah, ki so bili navdušeni nad barvito in razigrano povorko.

Foto: David Valant

”Podružničnih šol (Zibika, Šentvid, Sveti Štefan, Mestinje, Sladka Gora in Kristan Vrh) nismo vključili, saj želimo ohranjati tradicijo in menimo, da bi s tem oškodovali preostale krajevne skupnosti. Prav je, da je na pustni torek pestro tudi v okolici Šmarja,” je pojasnil ravnatelj OŠ Šmarje pri Jelšah, Mitja Šket, tokrat v vlogi sneženega moža.

Pustna povorka je svojo pot zaključila na Šmarski ploščadi, kjer so se na odru predstavile skupinske maske, ki so se potegovale za nagrado najboljše pustne maske po izboru posebne komisije.

Kot so nam zaupali člani komisije, so imeli pred sabo zahtevno nalogo, saj so bile ideje skupinskih mask izredno izvirne. Kljub temu so si naziv najboljših skupinskih mask prislužili učenci 8.D, ki so predstavljali Grozdje in vinarstvo, le točko manj pa so prejeli predstavniki 5.A, ki so se imenovali Bacek Jon, našemili pa so se v ovce in pastirja.

Sledil je 4.C, Prometni znaki, nato pa še 5.C, DJ-ji in 7.A z modno pisto. Preostale skupinske maske so bile: Minioni in srčki (5.C), Grizzy in glodavčki (6.D), Rap (7.B), Mehaniki (7.C), Lizike (7.D), Hudički (7.E), Kip svobode in turisti (8.A), Disco (8.C), M&M bonboni (8.E) in Mali godalni orkester (9.B).

Komisija je prav tako izbrala tudi najboljše posamezne maske, ki so prejele nagrade s strani župana Občine Šmarje pri Jelšah Matije Čakša. To so bili Rija Dukarić (srce), Vita Planinšek (sladkorna pena), Filip Ipavec (pralni stroj), Bor Skale (astronavt), Maja Strašek (Spuži Kvadratnik), Hana Vodeb (zmaj), Hana Prinčič (torta), Anastazija Čakš (goba mušnica), Aisha Sivec (rdeča kapica), Jakob Krajnc (ježek), Arne Žnider (rubikova kocka), Lorena Belej (Ferrero Rocher), Jure Dečman (kuhar), Tomaž Čakš (Slash), Iva Jagodič (slikarka), Maja Grobovšek (jagoda), Bor Antlej (Asterix), Nace Izda (Kinder jajčka) in Matic Veličkovič (volk).

Najboljše posamezne maske (Foto: David Valant)

”Nad izvedbo smo zelo zadovoljni, veseli nas kreativnost pustnih mask. Še kar nekaj časa bomo pod vtisom odličnih pustnih šem in nastopov skupinskih mask. Mislim, da je zadeva iz organizacijskega vidika vsako leto boljša, zato se že veselim naslednjega leta,” je povedal Gregor Kranjc, direktor Zavoda za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah oziroma čebelar ob pustnem torku.

V kratkem si boste na Kozjansko.info lahko ogledali še foto-video reportažo s pustnih povork v Rog. Slatini, Rogatcu in Šentjurju

Fotogalerija: David Valant