Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Srečanje obrtnikov in podjetnikov Kozjanskega in Obsotelja: podelili priznanja, se družili in tkali prijateljske vezi (foto)


V Podčetrtku se je na petkov večer odvila peta izvedba prireditve Od znancev do prijateljev, ki jo prireja Območna obrtno-podjetniška zbornica Šmarje pri Jelšah. Tekom dogodka so za dolgoletno delo v obrti in podjetništvu podelili priznanja mnogim podjetjem in posameznikom z našega območja.

Po podelitvi je prisotne čakalo sproščeno druženje ob okusni hrani in pijači, prav tako pa ni manjkalo poskočnih ritmov dobre glasbe.

Obrtniški moški pevski zbor

Dogodka so se poleg podjetnikov in obrtnikov udeležili tudi župani in podžupani okoliških občin, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Blaž Cvar in poslanec v državnem zboru Anton Šturbej. Po nastopu Obrtniškega moškega pevskega zbora je prisotne najprej pozdravil predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Šmarje pri Jelšah Aleš Seidl. Sledil je Peter Misja, župan Občine Podčetrtek, ki je z veseljem poudaril, da je razvoj obrti in podjetništva na našem območju zelo dober.

Na oder je stopil še Blaž Cvar, ki je poslušalcem pojasnil, da pogreša medsebojno zaupanje z vlado in sindikati. Ob tem je dodal, da bi v primeru, če bi znali poslušati kompetentne ljudi na različnih področjih, v tej državi marsikaj funkcioniralo boljše. Nagovore visokih gostov je zaključil Anton Šturbej.

Podelili jubilejna priznanja in priznanja za družinsko tradicijo

Sledila je podelitev raznih priznanj, ki so jih prejeli podjetniki in obrtniki, ki se s svojo dejavnostjo ukvarjajo že mnogo let.

Tako so podelili bronasta priznanja za 10 in 15 let delovanja, srebrna priznanja za 20 in 25 let, zlata priznanja za 30 in 35 let ter diamantna priznanja za 40 in 45 let opravljanja obrtne dejavnosti. Najvišja priznanja so prejeli Bojan Kunej za 40 let delovanja in GAAL Gradnje d.o.o.GE-MI d.o.o.Janez KunejMartin Metličar ter Boris Žlender za 45 let delovanja.

Sledila je podelitev priznanj za 30, 40, 45, 50, 55 in 65 let družinske tradicije v obrti. Najvišje, priznanje za 65 let, je prejel Dušan Tajnšek. Ružica Polajžer in Zlatko Vozlič sta prejela posebno priznanje OOZ Šmarje pri Jelšah, sama šmarska Območna obrtno-podjetniška zbornica pa je  prejela zlati pečat Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, ki ga je podelil Blaž Cvar.

Kot so nam po podelitvi povedali organizatorji, so zelo zadovoljni z izvedbo dogodka. Ob tem so veseli, da se podjetniki vsako leto znova udeležujejo prireditve. Po koncu uradnega dela je sledilo sproščeno druženje dolgo v večer, ki so ga ob dobri hrani in kozarčku žlahtne kapljice s poskočno glasbo popestrili glasbeniki Ansambla Unikat.

Ansambel Unikat
Aleš Seidl: Podjetniki kljub težkim časom ostajamo optimistični

Po uradnem delu dogodka smo se pogovarjali z Alešem Seidlom, ki predseduje Območni obrtno-podjetniški zbornici Šmarje pri Jelšah. Pojasnil nam je, da so v preteklih letih krize, kot je epidemija koronavirusa, dve vojni in energetska kriza, škodovale gospodarstvu tako v Sloveniji, kot tudi po Evropi in svetu. Čeprav se za gospodarstvo napovedujejo ne najboljši časi, pa podjetniki ostajajo optimistični, jasno pove Seidl. Vedno se trudijo iskati priložnosti za izboljšave in dodatne vire prihodkov.

Aleš Seidl

Ob tem si Seidl želi, da bi vlada podjetnikom in obrtnikom bolj prisluhnila. “Namreč želimo jim dobro, želimo dobro za vse,” še dodaja. Predsednik OOZ Šmarje pri Jelšah in direktor podjetja AS System d.o.o. je pogovor zaključil z naslednjim: “Če bo šlo podjetnikom dobro, bo šlo ljudem dobro. In če bo šlo ljudem dobro, bo tudi državi šlo dobro. Od tega bomo imeli vsi veliko. Nismo vsi podjetniki barabe, nismo vsi podjetniki izkoriščevalci. Velika večina podjetnikov, upam trditi da skoraj vsi, imamo poštene namene.

Oglejte si fotografije z dogodka: