Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogometaši Rogaške na domačem terenu štirikrat zatresli mrežo Domžal


Nogometaši Rogaške so na tekmi 21. kroga državnega prvenstva gostili zasedbo Domžal. Slatinčani so po remiju v Stožicah prikazali novo odlično predstavo, s katero so povsem zasluženo vknjižili četrto zmago v letošnji sezoni.

Rogaška : Domžale 4:1 (2:1)
Mijić (5′, 7′), Kurež (64′), Korošec (90′); Markuš (14′)

Rogaška: Lorber (od 1′ Mulalić), Kambič (od 90+1′ Sim), Vujčić, Diaby, Flis, Lovrić, Thalisson (od 90+1′ Kitek), Kregar (od 75′ Castro), Korošec, Kurež (od 75′ Majcenić), Mijić

Podobno kot v Stožicah je tudi tokrat začetek tekme zaznamovala menjava vratarja Žana Lorberja, ki je bila znova rešitev trenerja Oskarja Drobneta za izpolnjevanje pravila, ki veleva, da mora tekmo začeti vsaj en slovenski nogometaš s pravico nastopa za selekcijo U21. 17-letnika je med vratnicama nadomestil Ajdin Mulalić.

Rogaška je sanjsko odprla prvo domačo prvenstveno tekmo v letu 2024, ponovno pa je blestel Patrik Mijić, ki se je v uvodnih sedmih minutah dvakrat vpisal med strelce. Pri prvem zadetku je izkoristil odloženo žogo Thalissona in s strelom presenetil Lovra Štubljarja, pri drugem golu pa je unovčil globinsko podajo Gala Kureža.

V 14. minuti so prvič resneje zagrozili Domžalčani, ko je iz bližine streljal Mario Krstovski, Mulalić pa mu je z nogo preprečil veselje. Po posledičnem kotu, ki ga je izvedel Jošt Pišek, se je na oddaljeni vratnici najbolje znašel Benjamin Markuš in poskrbel za znižanje zaostanka.

Domžalčani so imeli pred odhodom na odmor priložnost za izenačenje, ko je sodnik Nejc Kajtazović zaradi domnevnega prekrška, ki ga je nad Nickom Percem storil Toura Diaby, dosodil najstrožjo kazen. Enajstmetrovko je izvedel Pišek, a znova se je izkazal nekdanji vratar Domžal Mulalić, ki je strel ubranil.

Tribune so bile na tekmi med Rogaško in Domžalami lepo polne. (Foto: NK Rogaška/Facebook)

Sredi drugega polčasa je slabo reakcijo Lukasa Hempta izkoristil Kurež, ki je asistenci dodal še zadetek. Slatinčani so nato iskali še četrti zadetek, do katerega so prišli v zadnji minuti rednega dela igre.

Takrat je žogo zagradil novinec iz mariborskih vrst, Erico Castro, nato pa je do nje prišel Alen Korošec, ki je dobro preigraval v kazenskem prostoru nasprotnika in potem še bolje zaključil. V sodnikovem podaljšku se je sijajna priložnost ponudila še kubanskemu napadalcu, a se pred praznimi vrati Domžal ni najbolje znašel.

”Danes zelo dober vstop v tekmo, hitro smo dosegli dva zadetka. Zelo smo padli v drugem delu prvega polčasa, a na srečo nismo bili do konca kaznovani. Drugi polčas, z določenimi spremembami, smo zopet odigrali zelo dobro in kar najbolj veseli so seveda tri točke ter dejstvo, da učinkovitost ostaja na visokem nivoju,” je po tekmi povedal Oskar Drobne, trener Rogaške.

Slatinčani, ki so sprožili kar 19 strelov proti vratom domžalske zasedbe, so tako povsem zasluženo prišli do zmage, s katero so se predzadnjemu Aluminiju, ki je izgubil proti Kopru, približali na tri točke zaostanka. Rogaško v četrtek čaka težko gostovanje pri Celjanih, vodilni ekipi prvenstva.

Standings provided by Sofascore