Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nadaljevanje nogometnega prvenstva: Slatinčani proti Olimpiji vodili že z 2:0, ampak …


Nogometaši Rogaške so v 20. krogu državnega prvenstva gostovali v Stožicah pri ljubljanski Olimpiji. Slatinčani so svojo uvodno prvoligaško tekmo v letu 2024 odprli na sanjski način, a na koncu vendarle ostali brez zmage. Kljub temu pa so črno-beli vknjižili veliko in pomembno točko proti aktualnim državnim ter pokalnim prvakom.

Olimpija Ljubljana : Rogaška 2:2 (0:2)
Elšnik (77′), Brest (90+2′); ag. Muhamedbegović (4′), Mijić (40′)

Rogaška: Lorber (od 1′ Mulalić), Thalisson, Kambič, Flis, Lovrić (od 85′ Ruškovački), Diaby, Vujčić, Korošec, Kurež (od 66′ Prenkpalaj), Kregar (od 85′ Rantuša Lampreht), Mijić

Črno-beli so v zimskem premoru dodobra prevetrili svojo zasedbo, kar se je vsaj v prvem polčasu izkazalo za več kot odlično potezo. Najprej so sicer svojo težavo z izpolnjevanjem pravila, da mora tekmo začeti vsaj en slovenski nogometaš s pravico nastopa za selekcijo U21 “rešili” tako, da so tekmo začeli z mladinskim vratarjem Žanom Lorberjem in ga zamenjali že po 10 sekundah tekme, ko je na gol stopil nekdanji vratar Domžal Ajdin Mulalić.

Nato so Slatinčani že v 4. minuti v Stožicah, kjer je bila igralna površina v izredno slabem stanju, prišli do vodstva. Takrat je kot izvedel otrok Ljubljančanov, Oliver Kregar, žoga pa je v hrbet zadela Ahmeta Muhamedbegovića in se odbila v mrežo zmajev.

V nadaljevanju prvega dela igre so domači sicer imeli terensko premoč, toda nogometaši iz Rogaške Slatine so bili dobro postavljeni, kar Olimpiji ni dopuščalo, da si ustvari kakšno resnejšo priložnost.

Na drugi strani igrišča je preglavice ljubljanski obrambi povzročal Patrik Mijić, novinec, ki je v dresu Rogaške navduševal že v pripravljalnem obdobju. V zaključku prvega polčasa je 25-letni Hrvat uspešno pospravil odbitek po strelu Alena Korošca in poskrbel za povišanje vodstva.

V 53. minuti so si Ljubljančani priigrali prvo veliko priložnost, a z izjemno obrambo se je izkazal Mulalić. Ofenzivna igra domačih je na drugi strani igrišča omogočila dve odlični priložnosti nogometašem v črno-belih dresih, a zapravila sta ju Gal Kurež in Toura Diaby.

Slatinčani so bili za to kaznovani. Povsem nepotreben prekršek nad Markom Brestom je v kazenskem prostoru Rogaške napravil Korošec, z bele pike pa je bil natančen Timi Max Elšnik. Olimpija je nato pritiskala in iskala izenačujoči zadetek, do katerega je prišla v sodnikovem podaljšku. Dobro akcijo je z neubranljivim strelom kronal Brest in poskrbel za končnih 2:2.

Zasedba, ki jo je tokrat vodil Domen Beršnjak, je vknjižila svojo trinajsto točko, še vedno pa se nahaja na dnu razpredelnice. ”Mislim, da, v kolikor bi nam pred srečanjem nekdo ponudil točko, da bi bili zadovoljni, tako pa nas potek same tekme žalosti, kajti malo pred koncem smo imeli tekmo v našo korist,” je po tekmi dejal Beršnjak.

Vendarle pa prenovljeno moštvo in remi na enem izmed najtežjih gostovanj daje nekaj več upanja v borbi za obstanek med elito. V soboto v Rogaško Slatino prihajajo Domžalčani, ki so danes z 1:3 izgubili proti Bravu.

Standings provided by Sofascore