Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na mestu zloglasnega kluba B-52 rastejo stanovanja (foto)


Prebivalci Hruševca so lahko nedavno nazaj opazovali rušenje zapuščenega objekta bivšega kluba B-52, je v času svojega delovanja nemalo preglavic povzročal okoliškim prebivalcem. Kaj pa se tam obeta sedaj?

Lastnik zemljišča je podjetje B-P gradbeni inženiring. Tam si želijo v letošnjem letu postaviti več stanovanj. 

Izgled objekta pred rušenje ter samo rušenje propadajoče zgradbe; vir foto: B-P gradbeni inženiring

Kot so nam pojasnili v podjetju, je rušenje že končano, sedaj pa se izvaja priprava terena za gradnjo treh stanovanjskih objektov, v katerih bosta po dve stanovanji. Ta bodo velika okoli 70 kvadratnih metrov in imela pritličje ter prvo nadstropje. Ker se nahajajo v mirni soseski, bodo namenjena predvsem družinam. Projekt si želijo končati do poletja, po koncu pa bodo stanovanja prodali. O višini investicije še ne želijo govoriti.

Prav tako so nam povedali, da je bila investitorjeva želja, da se ta lokacija uredi, saj je bil objekt v res slabem stanju. V bližini namreč stanuje več družin, zato je obstajala nevarnost, da se tam poškoduje kakšen otrok.

Izgled bodočih stanovanj; Vir foto: B-P gradbeni inženiring
Izgled bodočih stanovanj; Vir foto: B-P gradbeni inženiring

Klub že pred leti zaradi nesreče zaprl svoja vrata

Klub je več kot desetletje deloval na svoji lokaciji v Hruševcu, nato pa je leta 2008 prišlo do nesreče, ko je dekle sredi plesišča padlo v 40 centimetrov globoko luknjo. Pod njo se je namreč zdrobilo steklo, ki je pod sabo ščitilo reflektor. Tam si je na razbitih steklenih ploščah porezala nogo, na pomoč pa ji ni priskočilo niti osebje. Na koncu je s prijateljico poklicala pomoč in bila z rešilcem odpeljana na celjsko urgenco.

Celjski policisti so bili pred tem že sicer večkrat obveščeni o domnevnih nepravilnostih, ki naj bi se dogajale znotraj kluba. Zabave pa so preglavice povzročale tudi bližnjim prebivalcem, saj jih zvoki glasbe dolgo v noč niso pustili spati, zjutraj pa so marsikaterega na dvorišču pričakali človeški iztrebki.