Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Drzni tatvini v Podčetrtku in Drenskem Rebru


Včeraj so policisti na našem območju obravnavali dve drzni tatvini, in sicer eno v Podčetrtku in eno v Drenskem Rebru. V obeh primerih sta se do stanovanjskih hiš pripeljala neznanca in se predstavila kot delavca telekomunikacijskega podjetja.

V Podčetrtku sta starejšima stanovalcema dejala, da preverjata, če je obstoječa telekomunikacijska oprema še primerna. Medtem, ko je eden z lastnico v hiši »pregledoval opremo«, je drugi preiskal ostale hišne prostore in našel in ukradel več zlatnine.

V drugem primeru sta neznanca starejša zakonca zvabila iz hiše pod pretvezo, da morajo pogledati, kje na travniku naj bi kopali za novo napeljavo. Medtem, ko je eden od neznancev hodil s stanovalcema po travniku, je drugi odšel v hišo ter našel in ukradel gotovino.

Policisti občane pozivajo, naj v hiše ali stanovanja ne spuščajo neznanih oseb, ki jih obiščejo pod raznimi pretvezami. Če se pa že zgodi, da jim nasedejo, pa se tega prepozno zavedo, naj si skušajo zapomniti podatke o tem kako so bili videti, s kakšnim naglasom so govorili, s kakšnim vozilom so se pripeljal in podobno. O zadevi pa naj čimprej obvestijo policiste najbližje policijske postaje.

Preberite današnje poročilo Policijske uprave Celje