Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na Jesenicah ukradel avtomobil, v Šmarju pa bencin


Policisti PP Rogaška Slatina in PP Šmarje pri Jelšah so včeraj nekaj pred 16. uro v Podplatu ustavili 24-letnega moškega voznika osebnega vozila, ki je pred tem na območju Mejnega prehoda v Rogatcu zapeljal čez mejno črto.

Kot so sporočili s PU Celje, so policisti pri postopku ugotovili, da je moški vozil osebno vozilo, ki ga je pred tem odtujil na območju Jesenic, prav tako je okoli 12. ure na območju Šmarja pri Jelšah izvršil tatvino goriva na bencinskem servisu, saj je natočil gorivo v ukradeno vozilo in ga ni plačal. Vozilo so mu zasegli. Opravljen je bil tudi hitri test voznika na prepovedane droge, kateri je bil pozitiven. Policisti so moškemu zasegli tudi neznano snov za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo. Zoper moškega bodo policisti podali kazensko ovadbo zaradi tatvin, zaradi več storjenih prekrškov pa bodo zoper njega podali obdolžilni predlog in plačilni nalog.

Drzna tatvina v Šentjurju

V Krivici na območju Šentjurja so policisti včeraj okoli 13. ure obravnavali tatvino denarja iz stanovanjske hiše. Izvršila sta jo neznana moška temnejše polti, ki sta prišla do oškodovanca s pretvezo, da jima pokaže traktor. V tem času je drugi storilec oškodovancu iz stanovanjske hiše odtujil gotovino.

Podobna tatvina se je zgodila tudi v Zahomcah na območju Vranskega, kjer so policisti obravnavali drzno tatvino denarja in vrednejših predmetov iz stanovanjske hiše. Tatvine sta osumljena dva moška temnejše polti, ki sta se pred tem z osebnim vozilom srebrne barve, pripeljala do oškodovanke in se predstavila, da postavljata strelovode. V času, ko je eden izmed storilcev zamotil oškodovanko je drugi moški izvršil tatvino opisanih predmetov iz stanovanjske hiše, so sporočili s PU Celje.