Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zarja Šentvid z novim vodstvom


Člani Prosvetnega društva Zarja iz Šentvida pri Planini so na rednem občnem zboru izvolili nov upravni odbor in predsednika društva.

Jernej Brečko, ki je društvo vodil zadnjih pet let, je vajeti predal domačinu, dolgoletnemu članu društva in ustanovitelju Mešanega zbora Zarja, Mateju Romihu, ki je v kulturnih krogih dobro poznan, saj je aktiven na več področjih.

Prejšnje vodstvo in predstavniki sekcij so predstavili poročila za preteklo leto. Izstopajoče je predvsem aktivno delovanje pevskega zbora na področjih tekmovanj, izvedb raznih koncertov, dogodkov in gostovanj ter velja za eno najproduktivnejših skupin v kraju in širše. Še vedno sveži so vtisi na veliki koncert Večer Avsenikovih z Zarjo, ki so ga izvedli v športni dvorani na Planini pri Sevnici v mesecu decembru, kakor tudi na božični koncert v pravljičnem gozdu.

Predsednik Mešanega pevskega zbora Nejc Potočnik je povedal, da tudi v bodoče pevci ne bodo počivali, saj so pred njimi novi izzivi in načrti. Novi predsednik Matej Romih je izpostavil željo, da se v različne dejavnosti društva vključi čim več mladih, med katerimi se skriva kar nekaj talentov, ki lahko obogatijo delovanje društva.

Preberite tudi:

Večer Avsenikovih z Zarjo: Po Planini pri Sevnici odmevale Avsenikove melodije