Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Večer Avsenikovih z Zarjo: Po Planini pri Sevnici odmevale Avsenikove melodije


V telovadnici Osnovne šole Planina pri Sevnici se je na predbožični petek odvil Večer Avsenikovih z Zarjo, ki je poskrbel, da si bodo poslušalci še dolgo zapomnili Avsenikove melodije.

Tekom glasbenega večera so poslušalce na odru zabavali izvajalci Mešanega pevskega zbora Zarja Šentvid pri Planini z zborovodjem Matevžem Pušnikom, Moškega pevskega zbora Planina, Otroškega in mladinskega zbora Osnovne šole Planina pri Sevnici pod vodstvom Mateja Romiha. Na oder so stopili še Dejan Frece, Matjaž Vodišek, Tilen Kočevar, Nejc Zaveršek, Peter Tovornik in Kaja Romih. Kot posebni gosti pa so nastopili še Lucija Selak ter Sašo in Gregor Avsenik. S koncertom so prazničen decembrski čas še pozlatili z izborom nepozabnih Avsenikovih melodij.

Gledalci so v celoti napolnili dvorano; foto: Matic Javornik

Po dogodku smo se pogovarjali s predsednikom Mešanega pevskega zbora Zarja Šentvid pri Planini Nejcem Potočnikom. Povedal nam je, da so se koncert odločili pripraviti, ker je letos 70. obletnica Ansambla bratov Avsenik, prav tako pa je letos Sašo Avsenik s svojim ansamblom igral na tradicionalni Angelski nedelji na Planini pri Sevnici. S tem so dobili idejo, da bi v znamenju Avsenikov še zaključili leto.

Potočnik nam je pojasnil, da so občutki po koncertu čudoviti, saj je bil odziv publike odličen. Sam koncert je bil razprodan že skoraj teden pred dogodkom. Energija v dvorani je bila super, podoben koncert pa si želijo ponoviti. Ob tem je zaključil s sledečim: “Res je bilo čudovito vzdušje, odzivi ljudi pa zelo pozitivni.

Foto: Matic Javornik