Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Večdnevna zapora nadhoda v Šmarju pri Jelšah


V sklopu komunalne ureditve soseske Dobrava v Šmarju pri Jelšah bo od danes predvidoma vse do torka, 9. januarja, v veljavi popolna zapora nadhoda za pešce in kolesarje.

Pešcem priporočajo uporabo starega nadhoda, pločnika ob novi povezovalni cesti Dobrava in druge varne pešpoti, kolesarjem pa urejene kolesarske površine v kraju.

V objavi Občine Šmarje pri Jelšah so še zapisali, da uporabnike prosijo za upoštevanje zapore in se zahvaljujemo za razumevanje.

V novi soseski Dobrava je predvidena gradnja šestih večstanovanjskih objektov, treh dvojčkov in treh dvostanovanjskih objektov. Štirje stanovanjski vila bloki, kot jih imenujejo investitorji, bodo imeli vsak po 9 stanovanjskih enot, razporejenih v treh etažah, dva stanovanjska vila bloka pa bosta imela vsak po dvanajst stanovanj. V dvojčkih in dvostanovanjskih enotah sta predvidene po dve bivalni enoti na objekt. Če vse to skupaj seštejemo, bo po koncu gradnje Dobrava bogatejša za 72 stanovanjskih enot, ki bodo namenjene izključno prodaji.

Nekaj dni pred koncem lanskega leta je Občina Šmarje pri Jelšah objavila javno dražbo za prodajo stavbnih zemljišč na območju soseske Dobrava. Izklicna cena zemljišč je med 40.000 in 60.000:

Javna dražba za prodajo nepremičnin v lasti Občine Šmarje pri Jelšah