Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

SPINS trdi, da Hrvati preiskujejo “fiktivno zaposlovanje nogometašev NK Rogaška”, Ivačič odgovarja: SPINS nam dela škodo


Slovenska nogometna scena je v zadnjem obdobju pod drobnogledom Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS). Tokrat so pri SPINS-u zapisali, da je “hrvaški inšpektorat izdal odločbo v postopku prijave kršitev delovno pravne zakonodaje v primeru fiktivnega zaposlovanja nogometašev NK Rogaška.”

Po trditvah SPINS-a naj bi šlo za obtožni predlog zoper podjetje, ki deluje na Hrvaškem, Total mont d.o.o.. Športni direktor Rogaške Nino Ivačič trditve SPINS-a ostro zavrača, kot tudi kakršnekoli kršitve.

Podjetje, ki deluje na Hrvaškem, upravlja pa ga, kot trdijo v sindikatu SPINS, eden vodilnih mož NK Rogaška, naj bi bilo, tako pravi SPINS, v zadnjih tednih predmet podrobne preiskave morebitnih kršitev delovnopravne zakonodaje, saj naj bi v preteklem obdobju navidezno zaposloval profesionalne nogometaše, ki so si s statusom poklicnega športnika kruh služili v klubu iz Rogaške Slatine.

Ivačič: ”Ni bilo ugotovljenih nepravilnosti”

Nino Ivačič je za Kozjansko.info vse obtožbe SPINS-a zanikal in zatrdil, da so bili vsi inšpekcijski pregledi, povezani z NK Rogaška, brez ugotovljenih nepravilnosti.”Do danes ni bila ugotovljena nobena nepravilnost, noben klub, posameznik ali pravna oseba ni bila obtožena, obsojena ali kaznovana. Še več, večina postopkov je že zaključenih in ni bilo ugotovljenih nepravilnosti,” je povedal Ivačič.

Športni direktor Rogaške je ob tem dodal, da je odprt samo še en postopek, pri katerem klub iz mesta termalnih vrelcev še ni v celoti predložil dokumentacije zaradi odsotnosti zakonitega zastopnika kluba. Ivačič se v tem kontekstu sklicuje tudi na izjavo igralcev in trenerjev, ki po njegovem mnenju dokazuje, da NK Rogaška redno izpolnjuje svoje obveznosti do vseh v klubu.

Na drugi strani SPINS trdi, da je Inšpektorat Republike Hrvaške v odločbi podal obtožni predlog pristojnemu sodišču zoper omenjeno podjetje in odgovorno osebo tega podjetja, zaradi utemeljenega suma kršitve Zakona o pokojninskem zavarovanju.

”Inšpektorat je pobudo za preiskavo posredoval tudi Ministrstvu za finance, Davčni upravi, Območnemu uradu Krapina in Hrvaškemu zavodu za pokojninsko zavarovanje ter jih pozval k ukrepanju v skladu z njihovimi pristojnostmi,” so še dodali pri SPINS-u.

Postopek zoper NK Rogaška pa naj bi se po besedah SPINS-a razširil tudi na domača tla, in sicer na Inšpektoratu za delo RS, na območni enoti Celje-Velenje.

Ivačič na to odgovarja, da ne more razumeti delovanja SPINS-a, ko s svojim udejstvovanjem dela veliko škodo vsem deležnikom v slovenskem nogometu, posledice tega pa nosijo klubi. ”Zoper SPINS in vse, ki bodo širili neresnico in blatili ime podjetja ali NK Rogaška, bodo sproženi pravni postopki in odškodninski zahtevki,” se je odločno na obtožbe odzval Nino Ivačič.

Športni direktor Rogaške ob tem pričakuje skupen nastop klubov zoper sindikat SPINS, saj naj bi bili črno-beli, po njegovih besedah, le eden od številnih klubov, ki so tarča podobnega odnosa s strani sindikata.

Preberite še:

Od tega nogometaša bi Slatinčani lahko dobro zaslužili. Omenja se milijon evrov