Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slatinčani s prednostjo pred povratno četrtfinalno tekmo


Košarkarji Rogaške so v prvi tekmi četrtfinala pokalnega tekmovanja ugnali ekipo ljubljanske Ilirije. Pred povratno tekmo imajo pet točk prednosti.

Slatinčani so odlično odprli tekmi in v 7. minuti preko izjemno razpoloženega Njegoša Sikiraša povedli za 12 točk. Gostje, pri katerih je odlično igral Mestinjčan Tadej Ferme, so do konca prve četrtine zaostanek znižali na pet točk. Ekipi sta bili v prvi polovici druge četrtine povsem skupaj, nakar se je Ilirija največ oddaljila za 4. Rogaški je uspela mini serija 7 točk, ob polčasu pa je bilo na semaforju 44:43.

Sredi tretje četrtine so domači po košu iz prodora Domna Močnika povedli 58:50, a je bilo v 28. minuti rezultat poravnan na 60. V zadnji kvartal so domači stopili s točko prednosti. Ilirija je v 34. minuti povedla za 8, a je Rogaška z delnim izidom 9:1 ujela priključek. V 37. minuti je Sikiraš po daljšem času domače znova popeljal v vodstvo. V končnici so domači prišli do zmage in manjše prednosti pred povratno tekmo v Tivoliju.

Rogaška : Ilirija 99:94 (27:22, 15:19, 23:23, 34:30)

Sikiraš 35 (12 skokov), Session 25, Kralj 17, …; Ferme 19, …

Povratna tekma bo na sporedu 5. februarja. V pokalnem tekmovanju sodelujejo še Podčetrtani, ki bodo 30. januarja gostili Krko, povratna tekma pa bo predvidoma 2. februarja.

V okviru državnega prvenstva bo nocoj v Podčetrtku ob 18.30 tekma s Krko. Rogaška bo v petek, prav tako ob 18.30, začela domačo tekmo z Novakovićevim Heliosom. Šentjur bo v soboto gostoval v Šenčurju, kjer se bo tekma začela ob 13. uri.

Preberite tudi:

Mobing v NK Rogaška? V klubu obtožbe ostro zanikajo in sindikat obtožujejo poskusa podkupovanja