Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vlak počakal med Ponikvo in Grobelnim, potniki na cilj prispeli s šesturno zamudo


Potniški vlak med Mariborom in Ljubljano je v soboto zvečer, domnevno zaradi zamrznjenih in pretrganih električnih drogov, za več ur obtičal med Ponikvo in Grobelnim, nato pa so potniki nadomestni prevoz čakali še v Šentjurju. Namesto dobrih dveh je potovanje med štajersko in slovensko prestolnico trajalo več kot osem ur, poroča MMC RTV Slovenija.

Elektromotorni potniški vlak, ki je v soboto popoldne ob 17: 40 iz Maribora krenil proti Ljubljani, med Ponikvo in Grobelnim počakal domnevno zaradi zamrznjenih in potrganih električnih vodov. Potniki so, brez elektrike in ogrevanja, na nadomestno dizelsko lokomotivo čakali dobri dve uri. Ta jih je povlekla do Šentjurja, kjer so v natrpani čakalnici in neogrevanem vlaku čakali še tri ure, nakar jih je avtobus pripeljal zgolj do bližnjega Celja.  Kot so pozneje ugotovili, so se jim pridružili tudi potniki z dveh drugih vlakov, ki sta imela enake težave. V Celju so se nato vkrcali na nadomestni vlak in v Ljubljano prispeli ob dveh ponoči.

Na Slovenskih železnicah so za TV Slovenija dejali, da je bilo “med Mariborom in Celjem sosledje več izrednih dogodkov, tako izpadov napetosti na enem odseku, potem še na drugem odseku in težave na kretnici v Šentjurju”. “Dva avtobusna prevoznika, ki sta se nam odzvala, sta nam povedala, da bosta potrebovala več časa za pripravo avtobusa zaradi izredno nizkih temperatur.

Na vlaku je bila tudi mama z enomesečnim otrokom, potnica, s katero so govorili na nacionalki, pa je dejala, da jim železnice niso zagotovile toplih obrokov, niti se jim za situacijo niso opravičile.