Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mladi nogometaši Šentjurja zablesteli na mednarodnem turnirju v Avstriji


Mladi nogometaši Šentjurja so se v nedeljo udeležili turnirja v avstrijskem Wolfsbergu. Tekmovanje so zaključili neporaženi in z dvigom pokala, kar je odlična popotnica pred prihajajočimi pripravami v Italiji.

Wolfsberg je gostil 24. Weinebene Cup, na katerem je sodelovala tudi zasedba Šentjurja U15, ki jo vodita Roman Bezjak in Luka Lesjak. Turnirja se je udeležila deseterica: Vid Zeme, Urban Gajšek, Benjamin Hladin, Tai Studnička, Taj Ivanuša, Miloš Panič, Nejc Leskovšek, Gaber Gruber, Erion Rizenaj in Maj Smole.

Moštva so bila po žrebu razvrščena v dve skupini po pet ekip, napredovanje v polfinale pa sta si priborili zasedbi, ki sta zasedli prvi dve mesti. Šentjurčani so se v skupinskem delu pomerili z VST Volkermarkt, SF Ruckersdorf, ASV St. Margarethen in SV Gratwein-Strassengel. Šentjur je slavil na vseh štirih tekmah in zasedel prvo mesto v skupini:

  • VST Volkermarkt : Šentjur 1:2
  • SF Ruckersdorf : Šentjur 0:3
  • ASV St. Margarethen : Šentjur 0:4
  • SV Gratwein-Strassengel : Šentjur 0:1

V polfinalu je Šentjurčanom nasproti stala domača ekipa Wolfsberga, ki so jo odpravili z 2:0. Finalni dvoboj jim je namenil ponovno soočenje z Volkermarktom, tudi v drugo pa so bili uspešnejši nogometaši Šentjurja. V napetem finalu so slavili s 3:2 in turnir zaključili s šestimi zmagami ter zgolj tremi prejetimi zadetki.

”Pohvalil bi maksimalno disciplino svojih varovancev. Številčnost je bila naša prednost, saj je omogočala konstantno menjavo igralcev in visok tempo na terenu,” je za Kozjansko.info povedal nogometaš z reprezentančnimi izkušnjami in trener Šentjurja Roman Bezjak.

Nogometaši selekcije do 15 let sicer trenutno treninge opravljajo v telovadnici Osnovne šole Franja Malgaja Šentjur in na betonskem igrišču v Novi vasi. Kaj bo s pomožnim igriščem, o katerem smo že pisali še ni znano, medtem, ko glavno šentjursko igrišče trenutno zaradi zmrzali ni na voljo.

Šentjur U15 se v 2. MNZ ligi starejši dečki – skupina A nahaja na prvem mestu. V 2. MNZ ligi starejši dečki – skupina B dno lestvice zasedata Šmarje in Rogaška B, na vodilnem položaju pa se nahaja Imeno. Ekipa Rogaška A je v 1. MNZ ligi starejši dečki na sedmem mestu. 

Čez tri tedne se na priprave v italijanski Lignano odpravljajo vse ekipe Šentjurja z izjemo selekcije U7. Priprav se bo udeležilo več kot 120 članov šentjurskega nogometnega kluba.