Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tekma preobratov in grenak poraz Rogaške v Ljubljani (video)


Nogometaši Rogaške so v 19. krogu državnega prvenstva gostovali v Ljubljani pri Bravu. Dramatičen obračun na zelenici stadiona ŽAK je bil poln preobratov, Slatinčani pa so doživeli svoj osmi poraz na zadnjih devetih ligaških tekmah.

Bravo : Rogaška 3:2 (1:0)
Gurlica (44′), Štor (84′), Poplatnik (89′); Gradišar (67′, 70′)

Rogaška: Vodišek, Flis, Čuić, Rantuša Lampreht, Andrejašič (od 66′ Braut), Majcenić, Thalisson, Benedičič (od 90+2′ Pirtovšek), Korošec (od 90′ Marcius), Satchwell (od 66′ Kregar), Gradišar (od 90′ Vinogradac)

V prvem delu igre so gledalci spremljali čvrst dvoboj z malo priložnostmi za zadetek. Čeprav je imela Rogaška terensko premoč, so bili nevarnejši Ljubljančani, ki so pretili predvsem preko Mateja Poplatnika in Jakoslava Stankovića.

Na drugi strani igrišča se je črno-belim prva in edina zrela možnost za zadetek v prvem polčasu, ki ga je zaznamovala tudi izključitev trenerja Oskarja Drobneta, ponudila v 40. minuti. Sprva je poizkušal Alen Korošec, odbitek pa je v mrežo skušal pospraviti Nejc Gradišar, a izkazal se je domači vratar Matija Orbanić, ki je žogo odbil v prečko.

Zdelo se je že, da bosta moštvi na odmor odšli rezultatsko poravnani, toda osrednji branilec Jakov Gurlica je v zadnji minuti rednega dela prvega polčasa uspešno izvedel prosti strel in z udarcem v vratarjev kot prišel do svojega prvenca med slovensko elito.

V drugem polčasu je igro Rogaške močno poživil rezervist Oliver Kregar. Najprej je sijajno asistiral ob izenačujočem zadetku Gradišarja, nato pa je prav kombinacija med Kregarjem in Gradišarjem privedla do najstrožje kazni v korist črno-belih.

Gradišar, nekdanji član Brava, je zanesljivo izvedel strel z bele pike in dosegel svoj sedmi zadetek v tej sezoni državnega prvenstva, kar ga je postavilo na drugo mesto lestvice strelcev.

Šiškarji so se tako po preobratu Rogaške znašli v zaostanku, zato so morali zaigrati na vse ali nič, kar se jim je obrestovalo. Obramba Rogaške ni imela odgovora na potezo Luke Štora, ki je ljubljanski zasedbi ponovno vrnila upanje za osvojitev treh točk.

Bravo se ni zadovoljil z remijem, v 89. minuti je v polno zadel še Poplatnik, ko je preigral vratarja Vodiška, ki je dokaj naivno zapustil svoja vrata, in iz težkega položaja poskrbel za zmago domačih.

Rogaška tako še naprej z 11 točkami zaseda dno razpredelnice, že v sredo pa sledi neposredni obračun v boju za obstanek, ko v Rogaško Slatino prihaja Aluminij.

Standings provided by Sofascore