Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Številne visoke uvrstitve naših karateistov na mednarodnem turnirju v Ljubljani


Na zadnjo novembrsko soboto je v Ljubljani potekalo mednarodno karate tekmovanje Ljubljana Open 2023. Turnirja se je udeležilo 534 tekmovalcev iz 91 klubov in 9 držav (Hrvaška, Iran, Italija, Bosna in Hercegovina, Libija, Srbija, Slovaška in Slovenija). S svojimi nastopi so navdušili tudi člani Karate kluba Bushido, Karate kluba Kozjansko in Obsotelje, Karate kluba Rogaška Slatina ter Šmarčan Tadej Mavsar.

Karate klub Bushido je v slovensko prestolnico odpotoval s šestimi tekmovalci. V katah sta se predstavila Dženan Avdibašić, ki si je priboril srebrno odličje, in Vinko Juraja, ki je zasedel 5. mesto.

Foto: Karate klub Bushido/Facebook

V borbah so nastopili Tilen Štern, Mia Mastnak ter Alja in Aleks Tramšek. Najbolj uspešen je bil Tilen, ki je stopil na najvišjo stopničko in si zasluženo priboril zlato medaljo. Alja je prišla do brona, Mia je zasedla 5. mesto, Aleks pa je imel nekoliko manj sreče in je ostal brez vidnejše uvrstitve.

Karate klub Rogaška Slatina so zastopali Zarja in Lovro Petan ter Mitja Kuraj. Zarja je v finalni borbi v katah izgubila z bolj izkušeno tekmovalko iz Zenice in si priborila srebrno medaljo, Lovro ter Mitja pa bronasto.

Karate klub Kozjansko in Obsotelje je zaradi bolezni in ostalih obveznosti nastopil samo z enim tekmovalcem. Leon Sodin je slavil v uvodnih krogih, nato pa se je poškodoval tako, da v tretjem krogu ni več mogel nastopiti, za kar je na koncu osvojil 5. mesto.

Tadej Mavsar (Foto: Karate klub Seki)

Šmarčan Tadej Mavsar, ki nastopa kot član Karate kluba Seki, je osvojil kar štiri medalje. Kljub temu, da šteje komaj 10 let, je nastopil v ekipi kadetov 11-13 let in si s svojimi sotekmovalci priboril zlato odličje. V katah se je pomeril tudi v posamični konkurenci, kjer je zasedel 1. in 3. mesto. V borbah je v finalu tesno klonil proti celjskemu predstavniku.