Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Novopečena mojstra karateja položila izpit v Pristavi


Polaganje izpita za višje karatejske stopnje je v življenju vsakega karateista poseben dogodek. Nič drugače ni bilo pred tednom dni v telovadnici v Pristavi pri Mestinju.

Tomi Zidar in Grega Zbil, vir foto: KKKO

Med udeleženci sta bila tudi novopečena mojstra karateja – 1. dan iz Karate kluba Kozjansko in Obsotelje: Tomi Zidar in Grega Zbil.

Ob koncu šolskega leta je ustaljena praksa za izvedbo prikaza znanja v karateju za vse stopnje pasu in tudi napredovanja. K izpitu so pristopili karateisti od 5 pa vse do 74 let. Kot je zapisali glavni trener pri KKKO, Miha Romih, so vsi, ki so pristopili k polaganju, pokazali velik osebni napredek v vseh pogledih. Za višje mojstrske nazive so se pripravljali intenzivno, zavzeto in predano.

“Takšna kvaliteta in znanje v klubu sta izjemno pomembna tako za začetnike kot tudi za mojstre s črnimi pasovi. To daje klubu poseben čar, znanje pa nikakor ni samoumevno. Je plod že skoraj 40 let trdnega, neomajnega dela kluba na širšem Kozjanskem in v Obsotelju,” je ob vsem skupaj razmišljal Romih.

Zaključil je z besedami: “Čestitke tudi vsem ostalim članom, ki ste uspešno opravili polaganje in aktivno trenirate iz tedna v teden, iz mesca v mesec, iz leta v leto, s tem pa tudi celostno rastete. Z vztrajnostjo se vedno daleč pride!”