Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarje ponovno dobiva medijsko uredništvo: Kozjansko.info odprl pisarno v Stari šoli


Pred trinajstimi leti je Šmarčane hudo prizadel odhod najstarejše regionalne radijske postaje, Radia Šmarje pri Jelšah – Štajerski val, iz domačega kraja v sosednji Šentjur. A letos se sedež medijskega uredništva vrača v Šmarje pri Jelšah – uredniško pisarno v Stari šoli je namreč odprl portal, ki ga berete, Kozjansko.info, ki je skupaj s sestrskim Celje.info najbolj obiskan spletni medij v celjski regiji.

Pisarna se nahaja v 1. nadstropju.

Spletni portal Kozjansko.info sicer ravno letos praznuje 18-letnico obstoja, pred tem pa je imel prostore, skupaj s Celje.info, v Štorah. Že v začetku leta smo posodobili izgled naše spletne strani, decembra pa smo v novo poglavje vstopili še z novimi pisarniškimi prostori sredi Šmarja pri Jelšah, s čemer se sedež uredništva vrača v domači kraj izdajatelja medija, podjetja Drugi svet.

Kaj to pomeni za občino Šmarje pri Jelšah, je tako povzel župan Matija Čakš: “Za našo občino ima to velik pomen. Vsak medij, ni važno ali je to radio, časopis, ali spletni medij, je za občino velikega pomena, ker lahko verodostojne informacije občani dobijo pravočasno. Poleg tega, da ima občina svoj časopis, je to en medij, s katerim lahko mi svoje informacije predstavimo širom cele Slovenije.”

Takšen je bil izgled strani Kozjansko.info v začetku leta 2010.
Da smo si po osemnajstih letih vsakodnevnega objavljanja prispevkov nabrali kar nekaj zvestih bralcev, govorijo tudi visoke številke. To jesen si je najbolj brane članke ogledalo več kot 25 tisoč ljudi, naš portal pa dnevno v povprečju obišče okoli 10 tisoč bralcev. Kateri članki so bili to jesen najbolj brani, preverite tukaj.
Šmarski župan Matija Čakš na obisku ob otvoritvi nove pisarne medija Kozjansko.info v Stari šoli (foto: Domen Kamplet)

Ob odprtju nove pisarne je naše partnerje in vse druge v nove prostore povabila naša vodja marketinga Severina Kovačič: “Menim, da smo se z odprtjem pisarne v Šmarju še bolj približali našim bralcem in tudi oglaševalcem. Vsi, ki bi radi postali del najbolj branega spletnega časopisa na Kozjanskem, vabljeni, da se oglasite v naši pisarni na “kavico”, prav tako lepo vabljeni vsi partnerji.

Da sta spletni portal Kozjansko.info in njegov sestrski portal Celje.info dnevno osvežena s svežimi novicami, skrbimo novinarji Simon Valant, Emilija Šterlek in Domen Kamplet ter namestnik urednika Bogdan Rahten in urednik Rok Čakš. Enako pomembno delo opravlja še Severina Kovačič, ki zaseda mesto vodje marketinga.

Foto utrinki z otvoritve pisarniškega prostora.