Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška po preobratu klonila na Fazaneriji (video)


Nogometaši Rogaške so v 18. krogu državnega prvenstva gostovali v Murski Soboti. Dvoboj dveh zasedb, ki prisegata na črno-belo barvo, je po preobratu pripadel nogometašem Mure.

Mura : Rogaška 3:1 (1:1)
Shabanhaxhaj (15′), Jovićević (54′), Maroša (80′); Gradišar (7′)

Rogaška: Vodišek, Pirtovšek (od 76′ Satchwell), Mihalić, Rantuša Lampreht, Majcenić, Kregar (od 46′ Andrejašič), Benedičič (od 84′ Braut), Thalisson (od 84′ Kantužer), Čuić, Korošec, Gradišar (od 88′ Marcius)

Na Fazaneriji, ki jo v redkih primerih vidimo tako prazno kot to četrtkovo popoldne, je sprva povedla Rogaška. Podajo iz kota je z glavo podaljšal Petar Čuić, na drugi vratnici pa je žogo v mrežo pospravil povsem osamljeni Nejc Gradišar.

Sledil je odgovor Mure, ki na zadnjih treh prvenstvenih tekmah ni uspela najti poti do nasprotnikove mreže. Prekmurci so na račun sijajne akcije izigrali Slatinčane, strelski post pa je prekinil Dardan Shabanhaxhaj, sicer v letošnji sezoni drugi najboljši strelec prve slovenske lige.

V 40. minuti se je v dobrem položaju ponovno znašel Gradišar, ki pa z glavo ni uspel močneje zadeti žoge, kar vratarju Klemnu Mihelaku ni predstavljalo težjega dela.

V samem zaključku prvega polčasa je Emanuel Mihalić, po prekršku nad Benom Cottrellom, nekdanjim kapetanom Arsenalovih mlajših selekcij, prejel še drugi rumeni karton, Rogaška pa je morala srečanje nadaljevati z deseterico.

Za dodatne skrbi Oskarja Drobneta in njegovih varovancev je poskrbel Nikola Jovićević, ki je v 54. minuti asistenci dodal še zadetek in zagotovil popoln preobrat Mure.

Slatinčani, ki so tokrat nastopili v modri opravi, so ob lovu na izenačenje morali zaigrati nekoliko bolj tvegano, kar so izkoristili domači in še tretjič poslali žogo za hrbet Roka Vodiška. Žan Trontelj je bil v vlogi asistenta, pred vrati Rogaške pa je iznajdljivo reagiral Amadej Maroša.

Nogometaši Rogaške so se morali ”zadovoljiti” še s sedmim porazom na zadnjih osmih ligaških obračunih. S tem še naprej zasedajo zadnje mesto na lestvici s štirimi točkami zaostanka za Aluminijem, ki je bil visoko poražen s strani Domžal. Preverite vrhunce s tekme med Muro in Rogaško.

Lestvico zagotavlja Sofascore