Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Minister Han na srečanju gospodarstvenikov v Podčetrtku: ”Upam, da se zavedate, v kako uspešni občini živite”


Sinoči je v polni dvorani Hotela Sotelia v Termah Olimia potekalo srečanje lokalnih gospodarstvenikov z županom Občine Podčetrtek, Petrom Misjo. Župan je predstavil dosežke občine v preteklem letu ter razkril načrte za prihodnje leto, ob tem pa izrazil zadovoljstvo nad uspešnim sodelovanjem z lokalnimi podjetniki.

Zelo pohvalno o uspehih občine Podčetrtek se je izrazil posebni gost srečanja, minister za gospodarstvo Matjaž Han.

Na srečanju je župan Peter Misja predstavil projekte, ki jih je Občina Podčetrtek uspešno izpeljala v letošnjem letu, obenem pa razkril ambiciozne načrte občine za prihodnje leto. V svojem nagovoru je župan Podčetrtka poudaril, da je projektov ogromno, sami pa stavijo na zaključne račune in dosežene rezultate.

Za Kozjansko.info je župan Misja izrazil veliko zadovoljstvo nad sodelovanjem z lokalnimi gospodarstveniki, hkrati pa izpostavil rast lokalnega gospodarstva. ”Ko smo sestavljali seznam povabljenih na to srečanje se je izkazalo, da je lokalnih gospodarstvenikov izredno veliko, kar potrjuje tudi polna dvorana. To pomeni, da ljudje sledijo in jim koncept, ki ga izvajamo, ustreza,” je povedal.

Foto: Simon Valant

”Podjetnike spodbujamo z ustrezno infrastrukturo, ustvarili pa smo kvalitetne pogoje za uresničevanje njihovih ciljev. Drugo leto bo, v kolikor ne bo kakšnih večjih svetovnih pretresov, prelomno, saj bo Podčetrtek zasijal v pravi luči,” je še dodal Peter Misja.

Posebno pozornost so podjetniškemu sektorju v Podčetrtku namenili tudi z izgradnjo Centra za promocijo podjetništva, kar jasno kaže na predanost občine spodbujanju lokalnega gospodarstva.

Med govorniki na srečanju je bil prisoten tudi Matjaž Han, minister za gospodarstvo, turizem in šport, ki je Podčetrtek označil za zgled uspešnosti v Sloveniji. ‘‘Upam, da se zavedate v kako uspešni občini živite. Takšnih občin, s takšnim razvojem, je v Slovenji moč prešteti na prste ene roke,’‘ je povedal minister Han.

Foto: Simon Valant

”Ko je danes župan predstavil kaj ste in še boste naredili, lahko rečem samo kapo dol. Ko vidim in slišim kaj je mogoče ustvariti v lokalni skupnosti, ki je povezana in ve kako zapeljati neko zgodbo, sem izredno ponosen,” je še dodal Matjaž Han.

Zbrane sta poleg župana in ministra nagovorila tudi Florjan Vasle, direktor Term Olimia, ter Dubravka Kalin, generalna direktorica Direktorata za turizem. Srečanje z gospodarstveniki je s petjem popestrila vokalna skupina Emine pod vodstvom Mihaele Pihler.