Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mestinju se obeta gradnja več kot deset novih stanovanjskih objektov


Mestinju se v prihodnjih letih obeta precejšen razvoj, saj je Občina Šmarje pri Jelšah na zadnji seji občinskega sveta s sprejetjem odloka omogočila gradnjo šestnajstih novih stanovanjskih objektov.

Sredi novembra je bil na sedmi redni seji Občinskega sveta Občine Šmarje pri Jelšah sprejet Odlok o občinskem podrobnem prostorskem načrtu ali OPPN, ki omogoča širitev stanovanjske soseske Mestinje PC. Zemljišča, obravnavana v okviru občinskega podrobnega prostorskega načrta se nahajajo blizu centra Mestinja, v bližini tamkajšnje podružnične osnovne šole in stavb podjetja MOS Servis d.o.o.. Sedaj se na večini zemljišč nahajajo travniki ali njive.

Levo načrt lokacij novih objektov, desno z rumeno označeno območje, namenjeno novogradnjam; vir: Občina Šmarje pri Jelšah

Zemljišča skupaj obsegajo dobrih 22 tisoč kvadratnih metrov površine, namenjena pa so za gradnjo šestnajstih eno ali dvo stanovanjskih stavb. Občinski podroben prostorski načrt dovoljuje tudi gradnjo poslovno-stanovanjskih stavb, kjer lahko poslovni prostori zavzemajo do največ 30 % skupne površine objekta. Širitev obstoječe stanovanjske soseske bo zelo dobrodošla, saj se je izkazala potreba po gradnji hiš na tem delu občine.

Še večji stanovanjski razcvet pa se obeta Šmarju pri Jelšah. Samo v soseski Dobrava bo v naslednjih letih postavljenih več kot 80 novih stanovanjskih enot, stanovanja pa se bodo gradila še v centru kraja pri oskrbovanih stanovanjih in drugje. Več o tem preberite tukaj.

Mestinje se sicer v zadnjih letih sooča z rahlih upadanjem prebivalstva. Pred desetimi leti je število krajanov namreč znašalo 352, letos pa 318. Ob tem bi lahko nove stanovanjske kapacitete pripomogle k ponovni rasti prebivalcev.

Na obrobju nove stanovanjske cone pa so pozorni mimoidoči že lahko opazili gradbena dela. Ta parcela je del poslovne cone, na njej pa se gradi skladišči objekt.
Na sliki so zemljišča, kjer bodo v prihodnosti stale stanovanjske hiše.