Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Katera podjetja s Kozjanskega in Obsotelja bodo ob koncu leta svojim zaposlenim izplačala božičnico


Ponovno se nam bližajo božično-novoletni prazniki, ki jih marsikdo z veseljem pričakuje tudi zaradi obetajoče se nagrade za uspešno opravljeno delo v minulem letu, katere delodajalci po navadi izplačujejo v obliki božičnice, trinajste plače ali nagrade za delovno uspešnost.

Na Kozjansko.info smo tudi letos pregledali lestvico največjih in najuspešnejših podjetij na Kozjanskem in lestvico najbogatejših posameznikov s Kozjanskega in Obsotelja, ter uvrščene povprašali, ali nameravajo ob koncu leta zaposlenim izplačati božičnico, trinajsto plačo ali nagrado za delovno uspešnost in kakšna bo višina te.

Spodaj preverite odgovore podjetij, ki so se odzvala na naše vprašanje.

MOS Servis d.o.o.: Zaposleni bodo, kot vsako leto, dobili izplačano božičnico, katere zneska še niso določili.

Petek proces d.o.o.: V podjetju bodo tudi letos zaposlenim izplačali božičnico, in sicer v višini 1100 evrov neto.

GIC GRADNJE d.o.o.: V gradbenem podjetju bodo tudi letos izplačali nagrado za poslovno uspešnost, katere višina še ni znana.

Tačka veterina in trgovina: Podjetje Veterinarska postaja Šmarje pri Jelšah d.o.o. nam je sporočilo, da bodo kljub poslovno intenzivnemu in za delovanje napornemu letu, zaposlenim izplačali predpraznično božičnico, saj izplačilo vidijo kot zahvalo za preteklo delo in motivacijo za v prihodnost.

JKP Šentjur d.o.o.: Iz šentjurskega komunalnega podjetja so nam sporočili, da božičnice ne bodo izplačali.

JAGROS d.o.o.: Največji kozjanski trgovec bo vsem 900 redno zaposlenim v januarju izplačal božičnico v višini 800 evrov bruto. Ob tem so dodali: “Poleg regresa, ki je bil v letošnjem letu 2.000 evrov, bo to lep dodatni prejemek za naše sodelavce, ki se vse leto trudijo izpolnjevati želje naših kupcev.

OKP Rogaška Slatina d.o.o.: Iz podjetja so nam pojasnili, da trenutno še ni znano, ali bodo dosegli zastavljene kriterije za izplačilo božičnice.

Steklarna Rogaška d.o.o.: V slatinski steklarni o izplačilu božičnice trenutno še nimajo podatka.

Vitli Krpan d.o.o.: Na podjetju bodo odločitev o izplačilu božičnice sprejeli v naslednjih tednih, zato informacije o tej sedaj še niso mogli podati.

Na naše poizvedovanje se niso odzvala naslednja podjetja: Zdravilišče Rogaška – zdravstvo d.o.o., Kristalglas d.o.o., AHAC d.o.o., KEA d.o.o., Kmetijska zadruga Šmarje z.o.o., HRIB d.o.o., Terme Olimia d.d., Tajfun Planina d.o.o., Tegometall d.o.o., Hotel Sava Rogaška d.o.o., Kozmetika Afrodita d.o.o., VOC Celje d.o.o., Silo Jeličić, d.o.o., Rajmax d.o.o., Alpos metalurgija d.o.o., Polje d.o.o., Kmetijska zadruga Šentjur z.o.o., Roboteh d.o.o., Kit-ak d.o.o., Etra d.o.o., Meja Šentjur d.d., Furnir d.o.o., AS System d.o.o. in Kemoplast d.o.o.

Ostala podjetja na Celjskem

Mlekarna Celeia d.o.o.: Iz podjetja so napisali, da verjamejo, da na delovnem mestu del zadovoljstva izvira tudi iz prepoznavanja doprinosa vsakega posameznika k uspešnosti podjetja. Ker bi si želeli zaposlenim izkazati praznično pozornost pred prihajajočim decembrskim obdobjem, bodo vsakemu zaposlenemu izplačali nagrado za poslovno uspešnost v višini 600 evrov neto.

Cetis d.d.: V družbah Cetis d.d., Cetis-graf d.o.o., Celje in Cetis Flex d.o.o. bodo v decembru vsem zaposlenim izplačali del plače z naslova poslovne uspešnosti. Višina izplačila trenutno še ni znana.

Juteks d.o.o.: Podjetje bo, kot v prejšnjih letih, svoje zaposlene nagradilo z izplačilom božičnice sredi decembra. To bo v višini 92 % povprečne mesečne plače, ki jo je posameznik prejel v prvih 10 mesecih leta.

Simbio d.o.o.: V družbi odločitve o izplačilu božičnice še niso sprejeli.

Kovintrade d.d.: V podjetju bodo tudi letos izplačali nagrado za poslovno uspešnost, katere višina bo znana pred božično-novoletnimi prazniki na osnovi sklepa uprave in ocene poslovanja do konca leta.

Cinkarna Celje d.d.: Iz celjske cinkarne nam ob času pisanja prispevka še niso mogli posredovati informacije o izplačilu božičnic.

Elektro Celje d.d.: Elektro podjetje bo skladno s podjetniško kolektivno pogodbo zaposlenim, v kolikor bodo doseženi temeljni poslovni cilji, ki so zastavljeni v letnem načrtu poslovanja, izplačalo nagrado v višini do največ minimalne plače v Sloveniji, če bo poslovni izid to dopuščal. Ob tem so dodali še naslednje: “Kolikšen odstotek minimalne plače bo znašala nagrada za leto 2023, ki bo izplačana v januarju 2024, še ni določeno, saj še nimamo končnih podatkov o doseganju načrtovanih poslovnih ciljev in doseženem poslovnem izidu.

ECE d.o.o.: Iz energetskega podjetja so nam sporočili, da do pisanja odgovora odločitev glede izplačila božičnice še ni bila sprejeta.

BSH Hišni aparati d.o.o: Podjetje v času pisanja prispevka še ni moglo podati več informacij o izplačilu božičnic.

Hisense Gorenje Europe d.o.o: V podjetju je v skladu s podjetniško kolektivno pogodbo rok za dogovor o izplačilu božičnice 10. decembra, zato bo več informacij znanih takrat.

TEŠ d.o.o. Šoštanj: Družbe skupine HSE, in s tem Termoelektrarna Šoštanj, zaposlenim že vrsto let ne izplačujejo božičnice, temveč nagrado za poslovno uspešnost, višino katere določa podjetniška kolektivna pogodba. Nagrada za poslovno uspešnost, ki bo višine 645 evrov, bo izplačana ta mesec.

INEL d.o.o.: V celjskem podjetju bodo informacijo o prejemu božičnice najprej sporočili sodelavcem, zato do sedaj še niso mogli podati odgovora.