Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Jubilejni 20. Božično-novoletni turnir v namiznem tenisu


Tenis klub Kozje je v soboto pripravil tradicionalni, letos jubilejni 20. Božično-novoletni turnir v namiznem tenisu. Prvega so organizirali že leta 2000. Kot poroča Roman Gradišek je dogodek v vmesnem času ob gradnji nove telovadnice in v korona-času večkrat odpadel, tako da sedaj prišlo do jubilejne izvedbe.

Najboljši v kategoriji do 50 let; foto: TKK

Tekmovanja v Večnamenskem centru Kozje se je udeležilo izredno lepo število tekmovalcev, saj je v dveh starostnih kategorijah, do 50 in nad 50 let, nastopilo skupaj kar 27 igralcev.

V obeh kategorijah je tekmovanje v prvem delu potekalo v štirih predtekmovalnih skupinah v katerih so se pomerili vsak z vsakim, nato pa sta se prva dva iz vsake skupine uvrstila v četrtfinale, preostali pa v tolažilni turnir.

Najboljši v kategoriji nad 50 let; foto: TKK

V mlajši kategoriji je nastopilo 13 tekmovalcev. Zmagovalec turnirja je postal Damjan Krulc iz NTK Krško, ki je v Kozjem zmagal drugič. Prvič je bil najboljši že leta 2014, skupaj pa je v finalu nastopil že četrtič. Drugo mesto je osvojil Boštjan Vertelj iz Ljubljane, ki v Ligi namiznega tenisa Kozjansko nastopa za ekipo ŠD Sladka Gora, tako kot tudi tretjeuvrščeni Primož Kancler in četrtouvrščena Darinka Mali.

Najboljši med dvojicami; foto: TKK

Med starejšimi tekmovalci je nastopilo 14 tekmovalcev. Prav tako drugič je zmagal Miran Filipančič iz Sedlarjevega, ki je ubranil lanskoletno zmago. Na drugo mesto se je uvrstil Aleš Knez iz DTV Partizan Rimske Toplice, tretji je bil še en član ŠD Sladka Gora Robert Mali iz Kranja, četrti pa domačin Ervin Perčič.

Najboljši v tolažilni skupini; foto: TKK

V tolažilnem turnirju je med mlajšimi zmagal Matija Škorjanec iz NTK Rogaška, med starejšimi pa Marjan Ulaga iz DTK Partizan Rimske toplice.

Za konec so organizatorji pripravili še turnir žrebanih dvojic. Zmagala sta Aleš Knez in Matija Škorjanec, drugo mesto sta osvojila Robert Mali in Lovro Petrin iz NTK Hrastnik, tretje pa Primož Kancler in Edi Ravnjak