Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ivan Cajzek vodenje svojega podjetja predaja nasledniku


Eden najuspešnejših gradbincev v lokalnem okolju in tudi širše, Slatinčan Ivan Cajzek, se umika z direktorskega mesta svoje gradbene skupine. Kot so zapisali na FB profilu podjetja, z decembrom vodenje skupine GIC prevzema sin, Rok Cajzek.

“Prenos vodenja iz prve na drugo generacijo ni vedno samoumevna pot. Ponosno sporočamo, da je z decembrom vodenje skupine GIC prevzel Rok Cajzek,” lahko v objavi na predbožični dan preberemo na Facebook profilu podjetja GIC Gradnje.

Kot nadaljujejo, se je Rok Cajzek že med študijem gradbeništva zaposlil v podjetju in se preizkusil na različnih področjih dela. V letu 2019 je uspešno opravil zagovor doktorske disertacije na temo stroškovne optimizacije planov gradbenih projektov.

“Danes, na zaključku poslovnega leta, je Ivan Cajzek, ki je 33 let uspešno vodil podjetje in ustanovil skupino GIC, tudi uradno predal vodenje sinu Roku,” so še zapisali.

Skupina GIC danes združuje 13 podjetij in zaposluje čez 160 ljudi. Najbolj znano podjetje iz skupine, GIC Gradnje, je lani ustvarilo 74 milijonov evrov prometa in 1,9 milijona evrov čistega dobička. Letos so za izgradnjo Vile Grbine na ljubljanskem Vič Rudniku in Mali stolp Funtkova za Bežigradom, prejeli nagrado BIGSEE Architecture 2023.

Nagrajeni vili GIC Gradenj, vir foto: https://www.sbc.si

Njihov najvidnejši trenutni projekt na območju Kozjansko-Obsoteljskega je gradnja  Doma upokojencev v Kozjem, ki bo vrata starostnikom predvidoma odprl jeseni 2024. Pred dnevi smo poročali tudi, da je Cajzek kupil propadajoči hotel Trst v centru Rogaške Slatine.

Gradnja doma upokojencev v Kozjem; vir foto: Dom upokojencev Šmarje pri Jelšah

 

Vplivni Obsoteljčan s podjetjem dal skozi dobro in slabo

Ivan Cajzek je bil v izboru Kozjansko.info prepoznan kot 4. najvplivnejši posameznik Kozjanskega in Obsotelja v letu 2022. Na naši tradicionalni lestvici 50 najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja je prisoten vse od začetka. Na prvem izboru, za leto 2009, je zasedel 12. mesto, GIC Gradnje pa je tedaj, tik pred veliko gospodarsko krizo 2008, ustvarjalo 51,7 milijona evrov prihodkov in 2,8 milijon evrov čistega dobička.

Krizo, ki je pometla s številnimi gradbinci, so GIC Gradnje sicer uspešno preživele. Formulo preživetja težkih časov za gradbince je Rok Cajzek, do zdaj pomočnik direktorja, lani za časnik Finance opisal takole: “Bili smo manj zadolženi, imeli smo dobre projekte, nismo kupovali nepremičnin za gradnjo za trg na zalogo z najetim denarjem, naša tveganja so bila razpršena, predvsem pa smo premišljeno vlagali v razvoj skupine.”

Rok Cajzek je sicer prepričan, da je gradbena panoga zelo tvegana, saj ima na eni strani nizko profitabilnost, na drugi pa številna tveganja, kar se je potrdilo ravno v prejšnji finančni krizi.