Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Z glasbo do popestritve bivanja v domovih upokojencev po Kozjanskem


Da nas glasba povezuje in spravlja v boljšo voljo vedo tudi po kozjanskih domovih upokojencev, kjer svojim stanovalcem marsikdaj pripravijo razne glasbene prireditve.

Vir foto: FB/Mavida Residence Rogaška Slatina

Pred kratkim so stanovalce doma starejših v Rogaški Slatini z nastopom razveselili člani Vokalne skupine Vitis, ki so najprej skozi pesem za rojstni dan voščili eni izmed stanovalk. V nadaljevanju so pevci poslušalce navduševali z venčkom živahnih napitnic, nato pa jim je na harmoniko zaigral še Simon Plemenitaš. Kot so zaposleni doma starejših napisali, se je Ob koncu nastopa iz ust stanovalcev slišalo: “Krasen nastop, samo malo prehitro je minil.

Novemberfest; vir foto: FB/Dom starejših Šentjur

V šentjurskem domu starejših so prav tako poskrbeli za veliko zabavo. Pred kratkim so namreč organizirali Novemberfest, kjer ni manjkalo piva, peciva, prest in glasbe. Zabavali so jih mladi muzikantje, mnogi pa so ob dobri glasbi in prijetni družbi tudi zaplesali. Dogodek pod prvotnim imenom Oktoberfest naj bi bil že drugo leto zapored izveden oktobra, vendar so ga zaradi viroze morali prestaviti in mu spremeniti ime. Kljub temu je ta, kot ponazarjajo fotografije, po mnenju stanovalcev odlično uspel.

V šmarskem domu upokojencev so gostili Folklorno skupino Anice Černejevec iz Makol, ki že od leta 1985 neguje tradicijo ohranjanja štajerskih plesov. Za stanovalce so pripravili bogat kulturni program obarvan s plesom, petjem in krstom mošta. Tega na dan dogodka sredi novembra sicer še niso pili, so pa stanovalci skupaj z nastopajočimi nazdravili s kozarčkom čistega belega vina.

Vir foto: FB/Dom upokojencev Šmarje pri Jelšah