Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Trener Rogaške po porazu z Domžalčani vidno razočaran: ”Dobesedno smo jim podarili zmago” (video)


Nogometaši Rogaške so na prestavljeni tekmi 3. kroga državnega prvenstva gostili zasedbo Domžal. Slatinčani so po reprezentančnem premoru ob povratku v prvoligaški nogomet doživeli boleč poraz na pomembni preizkušnji. 

Rogaška : Domžale 1:2 (0:0)
Gradišar (65′); Šturm (55′), Pišek (63′)

Rogaška: Vodišek, Flis, Mihalić, Rantuša Lampreht (od 82′ Čuić), Majcen (od 64′ Marcius), Korošec, Majcenič, Pirtovšek, Benedičič (od 64′ Thalisson), Kregar (od 75′ Satchwell), Gradišar

Rogaška je v prvem delu igre prikazala dokaj anemično in bledo predstavo, s katero so si priigrali zgolj en strel v okvir vrat. Na drugi strani tudi Domžalčani, ki so sicer bili boljši tekmec, niso ravno blesteli v težkih vetrovnih pogojih, so pa imeli veliko priložnost, a je njihov zadetek na golovi črti preprečil Antonio Majcenić.

So pa Domžalčani prišli do vodstva v 55. minuti. Takrat je Nick Perc s podajo opravil levji delež, okroglo usnje pa je v prazno mrežo pospravil Danijel Šturm. Kmalu za tem je sledil še protinapad Domžal, ki ga je kronal Jošt Pišek, Šturm pa se je po zadetku izkazal še v vlogi asistenta.

Nogometaši Rogaške so hitro odgovorili, ko se je po veliki napaki gostov do žoge dokopal Oliver Kregar in zaposlil Nejca Gradišarja, slednji pa je z zadetkom v polno vlil nekaj upanja domačim. V 71. minuti so imeli črno-beli nato nekaj res zrelih situacij za izenačenje, toda mreža Domžal se nekako po pravem čudežu ni zatresla, Slatinčani pa so klonili z minimalnim zaostankom.

Strateg Rogaške, Oskar Drobne, je bil po bolečem porazu vidno razočaran: ”Težko je sprejeti takšen poraz, še posebej, ker nismo bili na nekem energetskem nivoju. Zelo bleda predstava, še posebej kar se tiče agresije, drugih žog.. tu smo bili katastrofalni, ogromno napačnih odločitev. Imeli smo ogromno situacij, da drugače izpeljemo stvari, ampak odločali smo se za napačne odločitve. In na koncu dobimo dva gola proti vsem dogovorom. Zelo slabo, zelo neodgovorno in pa totalno brez želje..”

Ob tem pa je trener domačih še dodal: ”Dobesedno smo jim podarili zmago. Očitno smo še vedno na teh odločilnih tekmah mogoče malo kratki, ampak to moramo nadoknaditi z borbo in pristopom, kar danes nismo. Domžalčani so zasluženo zmagali, mi pa moramo gledati naprej in popraviti ta pristop.”

Rogaška tako po 16 odigranih tekmah še naprej zaseda dno razpredelnice, s točko zaostanka za Kidričani, ki danes gostijo Koper. Prav Aluminij pa v soboto prihaja v Rogaško Slatino.

Vrhunci s tekme med Rogaško in Domžalami:

Lestvico zagotavlja Sofascore